Πόσο θα κοστίσει ο γάμος σας

κοστος γαμου

Η πρόταση γάμου έγινε, το πολυπόθητο ναι ειπώθηκε και τώρα ξεκινάει η διαδικασία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που θα κάνει το γάμο σας αξέχαστο σε εσάς και όλους σας τους καλεσμένους. Σίγουρα τα ερωτηματικά που τριγυρνούν στο μυαλό σας είναι εκατοντάδες, όμως στις μέρες μας το πρώτο και βασικότερο είναι το πόσο θα κοστίσει ο γάμος. Φυσικά, οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν και να ανεβάσουν ή να μειώσουν το κόστος είναι πολλοί, όμως μπορείτε να έχετε μια γενική ιδέα για το πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

 

Το μεγαλύτερο κόστος αποτελεί σίγουρα η δεξίωση. Οι δεξιώσεις γάμου κοστίζουν ακριβά, επειδή όλοι ξέρουν ότι εκείνη τη μέρα το ζευγάρι και η οικογένειά του δεν σκέφτονται τα έξοδα και θέλουν απλώς να ζήσουν μια υπέροχη εμπειρία. Ωστόσο, ανάλογα με το budget που διαθέτετε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τι θα επιλέξετε. Οι αίθουσες δεξιώσεων και τα κτήματα κοστίζουν ακριβότερα από μια ταβέρνα ή ένα μπαρ και οι τιμές τους κυμαίνονται από 25-60€ το άτομο. Οι διακυμάνσεις οφείλονται στο μενού που θα διαλέξετε και φυσικά στην τοποθεσία και τις παροχές κάθε αίθουσας. Διαφορετική τιμή θα έχει μια αίθουσα δεξιώσεων σε ένα ξενοδοχείο της Γλυφάδας δίπλα στη θάλασσα και διαφορετική ένα κτήμα πολύ μακριά από την πόλη.

 

Η διοργάνωση της εκδήλωσης περιλαμβάνει και άλλα έξοδα, όμως, εκτός από τη δεξίωση, όπως είναι τα προσκλητήρια και ο ανθοστολισμός. Οι τιμές των προσκλητηρίων κυμαίνονται από 0,50 έως 1,5€ το ένα, ενώ για το στολισμό της εκκλησίας, του αυτοκινήτου και της αίθουσας της δεξίωσης θα πρέπει να υπολογίσετε το μέγιστο 1000€. Επιπλέον, δε νοείται επιτυχημένη δεξίωση γάμου χωρίς τον κατάλληλο φωτογράφο να απαθανατίσει τις ομορφότερες στιγμές. Φροντίστε να κλείσετε το φωτογράφο τουλάχιστον 6 μήνες πριν το γάμο και ίσως πετύχετε μία καλύτερη τιμή, όμως σε καμία περίπτωση το κόστος του, που μπορεί να αγγίξει και τα 4000€, δεν πρόκειται να πέσει κάτω από 900€.

 

Το ντύσιμο τόσο της νύφης όσο και του γαμπρού είναι κάτι που επίσης απασχολεί τα περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια. Το γαμπριάτικο κοστούμι είναι σαφώς φθηνότερο από το νυφικό και η αγορά του ξεκινάει από 300€. Αντίθετα, για να νοικιάσετε ένα νυφικό θα χρειαστείτε από 500€ και πάνω, ενώ η αγορά του ξεκινάει από 800€, όμως μπορεί να φτάσει ακόμα και σε δυσθεώρητα ύψη, αν διαλέξετε κάποιον σχεδιαστή ή σχέδια με πολύτιμα υφάσματα και υλικά.

 

Τέλος, κάποια έξοδα που συνήθως τα ζευγάρια ξεχνούν να υπολογίσουν είναι το κόστος για τις μπομπονιέρες και το νυφικό μακιγιάζ. Οι πρώτες κοστίζουν από 0,50 έως 4€ η μία, ανάλογα με την ποιότητά τους και τον αριθμό των κουφέτων, ενώ το νυφικό μακιγιάζ είναι πολύ ακριβότερο από το κοινό μακιγιάζ, επειδή προηγούνται πολλές πρόβες και απαιτείται όλη η μαεστρία της μακιγιέζ για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, θα πρέπει να αναμένετε ένα έξοδο της τάξης των 300-600€, ενώ φυσικά σε αυτό θα πρέπει να προσθέσετε και το χτένισμα, το οποίο κοστίζει περίπου 250€.