Τι θα πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση του εξοχικού

Konstantaras.net - Καναπές Με Ρίγα

Το εξοχικό μας βοηθά να φύγουμε από τη βαβούρα της πόλης, να χαλαρώσουμε. Ακόμα μπορούμε εκεί να περάσουμε ποιοτικά τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο μας. Είτε βρίσκεται στο βουνό, στη θάλασσα, κοντά στο πατρικό, η διακόσμηση του εξοχικού συνήθως τείνει να είναι διαφορετική από αυτή της βασικής κατοικίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε θα έχει το δικό σας προσωπικό στυλ.

Δείτε λοιπόν παρακάτω μερικές ιδέες για τη διακόσμηση της εξοχικής σας κατοικίας, πάρτε ιδέες και δημιουργήστε έναν πρωτότυπο χώρο.

 

Λειτουργικά έπιπλα

Η επαφή με τη φύση μας προκαλεί να θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε αυτή, είτε αυτό πρόκειται για την αυλή, είτε πρόκειται για τη βεράντα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι παραβλέπουμε το εσωτερικό. Μια καλή και πρακτική ιδέα για το εξοχικό είναι να επιλέξετε έπιπλα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σε εξωτερικούς, όσο και εσωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, μια τραπεζαρία μασίφ ταιριάζει άψογα στο σαλόνι ή την κουζίνα, όσο και στην βεράντα. Δεν είναι απαραίτητο στο εξοχικό να έχετε πολλές τραπεζαρίες.

Konstantaras.net - Τραπεζαρία Στρογγυλή

 

Δροσερά υφάσματα στις κρεβατοκάμαρες

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των διακοσμητικών στοιχείων  στις κρεβατοκάμαρες, φροντίζουμε να επιλέξουμε υφάσματα για σεντόνια, μαξιλάρια, καλύμματα που θα είναι τόσο κομψά, όσο και πρακτικά. Προτιμήστε βαμβάκι υψηλής ποιότητας, καθώς είναι εύκολο για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα που ξεκουράζουν τα μάτια και τον εγκέφαλο. Ιδιαίτερα σε παιδικά δωμάτια, προτιμήστε απαλές αποχρώσεις που ταιριάζουν χρωματικά με τα παιδικά έπιπλα.

 

Έμφαση στην πρακτικότητα

Μακριά από την φασαρία και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, το σπίτι που διαμένουμε στις διακοπές μας απαιτεί λειτουργικά έπιπλα. Προσπαθήστε να είστε μίνιμαλ και να εστιάσετε στην πρακτικότητα των επίπλων, αλλά και στη δημιουργία ενός διαφορετικού χώρου από αυτόν που έχετε συνηθίσει. Έτσι, θα μπορέσετε και να χαλαρώσετε. Για παράδειγμα, προτιμήστε ένα πορτ μαντώ που θα το χρησιμοποιήσετε και ως παπουτσοθήκη ή χώρο για να αποθηκεύετε τις τσάντες σας.

 

Ανοιχτοί χώροι

Η χαλάρωση αποτελεί βασικό θεμέλιο κάθε εξοχικής κατοικίας.  Η ιδέα της απομάκρυνσης από τη φασαρία της πόλης και της εγκατάστασης στη φύση μοιάζει με όνειρο για πολλούς. Για την εξασφάλιση της χαλάρωσης δημιουργήστε αρκετούς ανοιχτούς χώρους στο εξοχικό σας. Προτιμήστε να κατασκευάσετε ανοιχτά σαλόνια, που ενώνονται με την κουζίνα και  βοηθούν να “ανοίξει” το μάτι και να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος.

Konstantaras.net - Κουζίνα με διαχωριστικό

 

Έξυπνα διακοσμητικά στοιχεία

Επειδή το εξοχικό συνήθως θέλουμε να είναι πιο απλό σε σχέση με τη μόνιμη κατοικία, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έχει διακοσμητικά στοιχεία. Πλαισιώστε τα τραπέζια σας με όμορφα βάζα στα οποία θα τοποθετείτε συχνά λουλούδια που μπορείτε να βρίσκετε ακόμη και στην αυλή σας. Επιπλέον, ένας ξύλινος καθρέπτης τοίχου θα δώσει μια αρκετά εντυπωσιακή νότα σε κάποιο διάδρομο ή το σαλόνι. Επιλέξτε ξύλινα αξεσουάρ και εργαλεία όπως σουβέρ ή σουπλά για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα ατμόσφαιρα. Τέλος, εφοδιάστε τα ντουλάπια της κουζίνας με πιάτα, ποτήρια και διάφορα μαγειρικά σκεύη. Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε τα καλοκαιρινά γεύματα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα;

 

Για κλασικές, μοντέρνες και στυλάτες επιλογές σε έπιπλα για κάθε γωνιά του σπιτιού, επισκεφθείτε τα έπιπλα Konstantara.