Δεξιώσεις γάμου: Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη μουσική

Fenix.gr - Δεξιώσεις - Χορός Νεονύμφων

Κατά το διάστημα της διοργάνωσης των εκδηλώσεων σας είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διευθετήσετε αν θέλετε οι δεξιώσεις να είναι πετυχημένες και να περάσουν όλοι μαζί και εσείς όμορφα. Εκτός από το φαγητό, την αίθουσα της δεξίωσης και το ποτό, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ίσως και τον σημαντικότερο, η επιλογή της μουσικής και του dj. Πώς θα πετύχετε να δείτε στη δεξίωση του γάμου σας όλους σας τους καλεσμένους στην πίστα μέχρι αργά το βράδυ και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας; Έχοντας υπόψη σας τα παρακάτω ζητήματα:

Πώς θα επιλέξω το σωστό dj;

Η επιλογή του σωστού dj είναι κομβικής σημασίας στις δεξιώσεις γάμων και γενικά στις δεξιώσεις. Ανεξάρτητα από το τι μουσική ακούτε πρέπει ο dj να είναι έμπειρος. Ο dj δεν είναι απλώς κάποιος που εναλλάσσει τα τραγούδια που του έχετε ζητήσει. Χρειάζεται να έχει την εμπειρία να προσκαλεί τον κόσμο στην πίστα. Να ξέρει τι να κάνει αν αυτό δεν βγαίνει αβίαστα. Να μπορεί να ελίσσεται και να διαισθάνεται τι θέλει ο κόσμος. Χωρίς να αφήνει το πρόγραμμα της δεξίωσης να κάνει κοιλιά.

Πρέπει να δώσω στο dj μία πλήρη λίστα των τραγουδιών;

Ακριβώς επειδή ο dj πρέπει να είναι έμπειρος και να αυτοσχεδιάζει, δεν χρειάζεται να του δώσετε μία πλήρη λίστα όλων των τραγουδιών. Άλλωστε, στις δεξιώσεις γάμου τα τραγούδια του cocktail είναι πάνω από 20. Του φαγητού πάνω από 30 και του χορού πάνω από 200. Είναι αδύνατον να του τα δώσετε όλα εσείς, αλλά εκτός από αδύνατο δεν ενδείκνυται κιόλας. Αφού πρέπει ο ειδικός να επιλέξει τελικά ποια τραγούδια θα παίξουν και πότε.  Φυσικά από την μεριά σας θα του εξηγήσετε τα γούστα των καλεσμένων σας. Καθώς και τα δικά σας και θα του δώσετε κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες για το ποια είδη είναι αγαπητά.

Fenix.gr - Δεξιώσεις - Dj

Πώς θα λάβω υπόψη τι ακούν οι καλεσμένοι μου;

Μία πρωτότυπη ιδέα είναι να ζητήσετε από κάθε καλεσμένο σας να σας πει δύο τραγούδια που θέλει οπωσδήποτε να ακούσει. Έτσι, θα σχηματίσετε μία ολοκληρωμένη άποψη για το τι αρέσει στον καθένα και το αν μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα. Επίσης σε δεξιώσεις – πάρτι, όπως η δεξίωση του γάμου σας, καλό θα ήταν οι καλεσμένοι να μπορούν να κάνουν παραγγελίες στον dj τα αγαπημένα τους τραγούδια. Με αυτό τον τρόπο θα ευχαριστηθούν όλοι.

Πώς πρέπει να ξεκινήσει ο χορός;

Στις δεξιώσεις γάμου εθιμοτυπικά ο πρώτος χορός χορεύεται από τους νεόνυμφους.  Μετά το χορό του ζευγαριού υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε βάζετε για λίγη ώρα τις μουσικές επιλογές που αρέσουν στους μεγαλύτερους ενήλικες. Και στη συνέχεια ξεκινάτε το πάρτι για τους νεότερους. Είτε ξεκινάτε το πάρτι αμέσως με ασφαλείς όμως επιλογές. Εκείνες που αρέσουν σε όλους και θα ξεσηκώσουν σίγουρα και τον πιο δύσπιστο καλεσμένο.

Fenix.gr - Δεξιώσεις - Χορός Νεονύμφων

Τι μουσικό στυλ πρέπει να ακολουθήσω;

Το μουσικό στυλ που θα υιοθετήσετε στη δεξίωση του γάμου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δικά σας γούστα. Τα οποία όμως καλό θα είναι να μην καπελώσουν τις επιθυμίες των καλεσμένων σας. Διότι στόχος σας είναι να διασκεδάσουν μαζί σας. Οπότε το καλύτερο είναι να βάλετε λίγο από όλα σε ένα πλαίσιο, όμως, που θα συζητήσετε με τον dj σας. Με σκοπό να μην προκύψει ένα άσχετο και ασύνδετο αποτέλεσμα.

Πότε μπορούν να γίνουν οι πολύ προσωπικές επιλογές;

Η καλύτερη ώρα να ακούσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια είναι φυσικά στο χορό των νεονύμφων. Αλλά και κατά την ώρα του φαγητού. Φυσικά μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον dj να παίξει κάποια πολύ αγαπημένα σας και κατά την διάρκεια του μουσικού προγράμματος. Μπορείτε να κάνετε μια λίστα και να του την δώσετε. Εκείνος θα βρει τρόπο να την προσθέσει στο πρόγραμμα.