Τζιν εγκυμοσύνης: Πώς θα αγοράσετε αυτό που θα σας ταιριάξει τέλεια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε λατρεύει τα τζιν. Τα φοράμε από το πρωί ως το βράδυ και απολαμβάνουμε την άνετη φόρμα τους, η οποία συνδυάζεται εξαιρετικά με την κομψότητα αλλά και την αντοχή τους. Τι γίνεται, όμως, με την εγκυμοσύνη; Μπορεί μία έγκυος να φορέσει τζιν; Σίγουρα, δε μπορεί να φορέσει το παλιό της τζιν. Παρόλο που οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι επικίνδυνο για το έμβρυο να πιέζεται ελαφρά η κοιλιά, σίγουρα από ένα σημείο και μετά είναι αδύνατο να χωράει η έγκυος στο τζιν που φορούσε παλαιότερα. Γι’ αυτό το λόγο, όμως, υπάρχουν τα τζιν εγκυμοσύνης. Πρόκειται για παντελόνια εγκυμοσύνης που είναι ειδικά φτιαγμένα, για να εφαρμόζουν στην κοιλίτσα, και είναι κατασκευασμένα από τζιν ύφασμα.

Πώς, όμως, θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή και θα βρείτε αυτό το παντελόνι που θα σας ταιριάξει τέλεια και θα μπορείτε να το φοράτε με αυτοπεποίθηση σε όλες τις περιστάσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει;

Jeggings

Η λέξη jeggings προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων jean και leggings. Πρόκειται, δηλαδή, ουσιαστικά για ένα ελαστικό παντελόνι που μοιάζει με κολάν, αλλά είναι φτιαγμένο από τζιν ύφασμα, ώστε να είναι πιο χοντρό και ανθεκτικό. Ο λόγος που τα τζιν εγκυμοσύνης πρέπει να έχουν αυτή τη γραμμή είναι επειδή το σώμα αλλάζει ραγδαία σε αυτή την περίοδο. Δεν είναι μόνο το να βρείτε ένα τζιν που θα εφαρμόζει καλά στην κοιλιά με την κατάλληλη ελαστική ζώνη. Αν το τζιν δεν είναι ελαστικό, τότε μπορεί να το φορέσετε για ένα μήνα και έπειτα να μην σας κάνει στους γοφούς ή τους μηρούς.

Βαμβάκι και ελαστάνη

Συναφές με το προηγούμενο είναι ότι το τζιν δεν πρέπει να είναι από 100% βαμβάκι ή πολυεστέρα. Σίγουρα, το βαμβάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά, ειδικά στη φάση της εγκυμοσύνης, όπου το δέρμα της εγκύου είναι ευαίσθητο και αποζητά κάτι απαλό. Όμως, η ελαστάνη είναι που κάνει το τζιν ελαστικό και πρέπει να υπάρχει σε ποσοστό τουλάχιστον 3%, ώστε να προσαρμόζεται στις καμπύλες του σώματος.

Στήριξη της κοιλιάς

Όλα τα παντελόνια εγκυμοσύνης διαθέτουν ζώνη, η οποία αγκαλιάζει την κοιλίτσα και δεν την πιέζει καθόλου. Το κούμπωμα του παντελονιού βρίσκεται είτε κάτω είτε πάνω από την κοιλιά. Όμως, ακόμα πιο επιβοηθητικό είναι να έχει το παντελόνι και στήριξη της κοιλιάς από κάτω (underbump), αφού αυτό μειώνει πολύ το βάρος που αλλιώς επιβαρύνει τη μέση της εγκύου.

Χρώμα

Τα τζιν εγκυμοσύνης βγαίνουν σε πάρα πολλά χρώματα, ακριβώς όπως και τα κλασικά τζιν. Ωστόσο, καλό είναι να κάνετε την επιλογή όχι με βάση το χρώμα που σας ταίριαζε πριν την εγκυμοσύνη αλλά με βάση το σωματότυπο που έχετε τώρα. Μπορεί, για παράδειγμα, να προτιμούσατε τα πιο ανοιχτόχρωμα τζιν, αν όμως τώρα έχετε πάρει αρκετά κιλά και πόντους στην περιφέρεια και τους γοφούς, τότε καλύτερο είναι να αγοράσετε ένα τζιν σε σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα.