Γυναικεία δαχτυλίδια: Πώς να φορέσετε το χρυσό και να εντυπωσιάσετε

χρυσα δαχτυλίδια Jewel Stories

 

Τα χρυσά γυναικεία δαχτυλίδια είναι το απόλυτο must, ένα διαχρονικό κομμάτι που εντυπωσιάζει και αποπνέει σιγουριά. Αν σκέφτεστε κι εσείς να το επιλέξετε, καλό είναι να ξέρετε ότι η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη. Μπορείτε να βρείτε χρυσά δαχτυλίδια σε διάφορα καράτια, σε ροζ, κίτρινο ή λευκό χρυσό, αλλά και ασημένια επιχρυσωμένα για το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά σε πιο οικονομική τιμή. Αναρωτιέστε γιατί αλλά και πώς να φορέσετε αυτό το τόσο ιδιαίτερο μέταλλο που κλέβει την παράσταση; Διαβάστε παρακάτω.

Δαχτυλιδι λευκο χρυσο jewelstories

Χρώμα δέρματος

Αναμφισβήτητα, όταν σκεφτόμαστε το χρυσό χρώμα, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στις σαγηνευτικές μελαχρινές γυναίκες με το σκούρο δέρμα σε θερμούς τόνους και σίγουρα αυτές οι γυναίκες είναι φτιαγμένες, για να φορέσουν χρυσά κοσμήματα. Όμως, οι επιλογές πλέον είναι πολλές, οπότε οι πιο ανοιχτόχρωμες γυναίκες σε ψυχρό τόνο δέρματος μπορούν να φορέσουν κάποιο δαχτυλίδι σε λευκό χρυσό.

Δαχτυλιδι για μικρο δαχτυλο χρυσο

Σε ποιο δάχτυλο

Το σε ποιο δάχτυλο φοριούνται τα γυναικεία δαχτυλίδια έχει πολύ ισχυρούς συμβολισμούς. Ένα εντυπωσιακό χρυσό δαχτυλίδι στο δείκτη δηλώνει συγκέντρωση και πάθος για την επίτευξη των στόχων, ενώ στο μέσο φανερώνει ευημερία και δύναμη. Στον παράμεσο θεωρείται το πιο κλασικό δαχτυλίδι που τονίζει τη θηλυκότητα, ενώ στο μικρό δάχτυλο είναι η επιτομή της ενσωμάτωσης των επιταγών της μόδας για μια σύγχρονη fashionista.

λευκοχρυσο δαχτυλιδι

Σχέδια και layering

Το σχέδιο, στο οποίο θα επιλέξετε το δαχτυλίδι, εξαρτάται από το στυλ σας και το αν θέλετε να ακολουθήσετε την τάση του layering, που επιβάλλει να φοράμε πολλά δαχτυλίδια σε διάφορα δάχτυλα. Αν ναι, τότε καλό είναι αυτά να είναι απλά και λιτά, ώστε να μην καταλήξει υπερβολικό το αποτέλεσμα. Αν θέλετε ένα και καλό, τότε έχετε πολλές επιλογές για το σχέδιο, όπως ένα σεβαλιέ, ένα επιβλητικό cocktail ring ή ακόμα και ένα δαχτυλίδι με κάποιο ιδιαίτερο σχήμα, όπως αστέρι ή καρδιά.

δαχτυλιδι σε σχημα απειρο

Οφέλη

Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, ο χρυσός δεν έχει μόνο αισθητικά οφέλη, αναδεικνύοντας την καλαισθησία και τη γοητεία μας. Επιπλέον, θεωρείται ότι κρύβει μια ξεχωριστή ενέργεια, η οποία ενισχύει τον ενθουσιασμό μας, βοηθάει στην ανάπτυξη θετικής αύρας και συμβάλλει στη διαδικασία της επούλωσης των σωματικών και ψυχικών τραυμάτων. Με λίγα λόγια, είναι ο προσωπικός μας βοηθός για την κυκλοφορίας της καλής ενέργειας στο σώμα μας.

λευκοχρυσο δαχτυλιδι με μπλε πετρα

Με ποια χρώματα ταιριάζει

Ο κίτρινος χρυσός ταιριάζει με ρούχα αλλά και διάφορα άλλα κοσμήματα με πέτρες σε χρώματα, όπως το πράσινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί. Ο λευκός χρυσός είναι ιδανικός με πιο ψυχρά χρώματα, όπως το μωβ, το λιλά, το γαλάζιο και το σκούρο μπλε. Αν οι έντονοι χρωματισμοί δεν είναι του γούστου σας, τότε θυμηθείτε ότι ο λευκός χρυσός δένει πολύ όμορφα με ουδέτερα ψυχρά χρώματα, όπως το γκρι, και ο κίτρινος με τα αντίστοιχα θερμά, όπως το μπεζ και το καφέ.