Κοσμήματα γυναικεία: 4 συμβουλές για να αναβαθμίσετε το στυλ σας

Γυναίκα μπροστά σε θάλασσα με μακριά σκουλαρίκια

Τα κοσμήματα σε μια γυναίκα παίζουν τεράστιο ρόλο για το στυλ της, ακριβώς όπως και τα ρούχα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να διαλέξουμε τα κατάλληλα κοσμήματα γυναικεία, για να αναδείξουμε και τα ίδια αλλά και το υπόλοιπο outfit. Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει μια γυναίκα να προσέχει ανάλογα με τα ρούχα, το βάψιμό της, το σχήμα του προσώπου της και την περίσταση. Οι παρακάτω γενικοί κανόνες είναι μια πολύ καλή αρχή που πρέπει να θυμάστε, όταν συνδυάζετε τα κοσμήματά σας μεταξύ τους και με τα ρούχα σας.

Αποφασίστε τι θα είναι στο επίκεντρο

Ακόμα και το πιο εκκεντρικό και πλουραλιστικό στυλ δεν μπορεί να επικεντρώνεται σε πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Με λίγα λόγια, το να φοράτε εντυπωσιακά σκουλαρίκια μαζί με έντονο layering στα κολιέ πάνω από μια πολύχρωμη μπλούζα είναι η πιο σίγουρη συνταγή καταστροφής. Αν θέλετε να επενδύσετε στα κοσμήματα, τότε θα πρέπει τα ρούχα να είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις και λιτά υφάσματα. Και στα κοσμήματα, όμως, θα πρέπει αναγκαστικά να κάνετε επιλογή στο τι θα επιλέξετε να τονίσετε. Αν τα σκουλαρίκια είναι μακριά και μεγάλα, τότε το κολιέ πρέπει να λείπει ή να είναι πολύ απλό. Το ίδιο ισχύει και στο συνδυασμό βραχιολιών με δαχτυλίδια.

Γυναίκα με σκουλαρίκια κρατάει λουλούδι

Προτιμήστε το layering αλλά με φειδώ

Η τάση του layering στα γυναικεία κοσμήματα έχει φέρει επανάσταση εδώ και μερικά χρόνια, αλλά έχει δυσκολέψει και πολλές γυναίκες. Η ελευθερία του να συνδυάζουμε πολλά βραχιόλια ή κολιέ μαζί είναι από τη μία ένας εξαιρετικός καμβάς, για να δημιουργήσουμε το δικό μας προσωπικό στυλ, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε υπερβολές. Το να ξέρετε πότε να σταματήσετε είναι κομβικής σημασίας. Ίσως  σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμηθείτε το τσιτάτο της Coco Channel: «Προτού φύγετε από το σπίτι, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αφαιρέστε ένα αξεσουάρ».

Γυναικεία χέρια με κοσμήματα

Αλλάξτε τα σκουλαρίκια

Είναι πολύ εύκολο να καταλήξει μια γυναίκα να φοράει τα ίδια σκουλαρίκια. Τα μικρά καρφωτά σκουλαρίκια από ανθεκτικά υλικά, όπως λευκόχρυσος ή χειρουργικό ατσάλι, δεν χρειάζεται να βγαίνουν όταν κάνετε μπάνιο ή όταν κοιμάστε. Ωστόσο, αν τα φοράτε συνέχεια, θα πάψουν να αποτελούν κάτι ξεχωριστό στην εμφάνισή σας. Μόλις φορέσετε ένα διαφορετικό ζευγάρι, το σύνολο αμέσως θα λάμψει και θα κάνει εντύπωση.

Λαμπερά σκουλαρίκια σε γυναίκα

Συνδυάστε το vintage με το μοντέρνο

Ένας απλός τρόπος να πρωτοτυπήσετε στο στυλ σας είναι να μην παγιδευτείτε στη λογική ότι πρέπει όλα τα ρούχα και τα κοσμήματα να ακολουθούν το ίδιο στυλ. Φυσικά, οι πολλές εναλλαγές τελικά θα δημιουργήσουν φασαρία, όμως μια διαφορετική πινελιά έχει πάντα κάτι καινούριο να πει. Σε ένα πολύ μοντέρνο στυλ, για παράδειγμα, μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι vintage σκουλαρίκια, για να φέρετε πλάι πλάι το λιτό design με την αριστοκρατικότητα και τη θαλπωρή του παλιού και διαχρονικού.

Βραχιόλια σε χέρι γυναίκας