Επαγγελματικές τσάντες: 5 είδη που πρέπει να έχετε φορέσει έστω και μία φορά στη ζωή σας

επαγγελματικες τσαντες 5 ειδη

Οι επαγγελματικές τσάντες βγαίνουν σε διάφορα είδη ανάλογα με το στυλ που θέλει να υιοθετήσει ο κάθε εργαζόμενος αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες του στην καθημερινότητά του. Σίγουρα, το ποια επιλογή κάνετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επάγγελμα που ασκείτε, το χώρο στο οποίο αυτό λαμβάνει χώρα, καθώς και την ηλικία σας. Το σίγουρο είναι ότι κάποια σχέδια επαγγελματικών τσαντών είναι διαχρονικά και ανταποκρίνονται σε ποικίλες ανάγκες. Στη διαδρομή της επαγγελματικής σας ζωής σίγουρα θα αλλάξετε πολλές φορές στυλ, όμως αυτές τις επαγγελματικές τσάντες θα τις έχετε φορέσει –ή πρέπει να τις έχετε φορέσει αν θέλετε να συμβαδίζετε με τη μόδα- έστω και μία φορά στη ζωή σας:

Σακίδιο

Παλαιότερα, το σακίδιο πλάτης δεν θεωρούνταν καν επαγγελματική τσάντα, όμως οι εποχές εξελίχθηκαν και το casual στυλ που πλέον επικρατεί σε όλα τα ντυσίματα έκανε αισθητή και εδώ την παρουσία του. Έχουμε, μάλιστα, δει ουκ ολίγους επαγγελματίες, που συνδυάζουν το σακίδιο με κοστούμι και σίγουρα μας άρεσε. Άλλωστε, ένα σικ δερμάτινο σακίδιο είναι η επιτομή της κομψότητας και μπορεί να συνδυαστεί σίγουρα με business ντύσιμο κυρίως στους άντρες.

επαγγελματικες τσαντεςΤσάντα ταχυδρόμος

Η κατεξοχήν επαγγελματική τσάντα για έναν συγκεκριμένο κύκλο εργαζομένων –των ταχυδρόμων- έχει γίνει must σε έναν ευρύτερο κύκλο πλέον. Πάνινες για τους φοιτητές και για εργαζομένους σε χαλαρές εμφανίσεις, όπως τους μηχανικούς, δερμάτινες για πιο αυστηρά επαγγέλματα, έχουν το πλεονέκτημα ότι αφήνουν τα χέρια ελεύθερα, ενώ μπορούν να διαθέτουν και πολλές τσέπες για επιπλέον άνεση.

Χαρτοφύλακας

Το κύρος του χαρτοφύλακα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ταιριάζει απόλυτα σε επαγγέλματα, όπως γιατροί, δικηγόροι και τραπεζίτες, όμως γενικά μπορεί να φορεθεί από οποιονδήποτε εργαζόμενο θέλει να δώσει μια εικόνα σοβαρότητας και αξιοπιστίας στην επαγγελματική του εμφάνιση. Παλαιότερα, οι χαρτοφύλακες ήταν άκαμπτοι και έβγαιναν μόνο σε μαύρο και καφέ, όμως τώρα έχουν γίνει πιο μοντέρνοι, διατίθενται σε διάφορα σχέδια αλλά και σε απρόσμενα χρώματα, όπως μπορντώ ή σκούρο μπλε.

Τσάντα για laptop

Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι φορητοί υπολογιστές, ήταν σίγουρα σπάνιο είδος και χρησιμοποιούνταν από λίγους και εκλεκτούς. Έτσι, η τσάντα για laptop ως επαγγελματική τσάντα σίγουρα αναβάθμιζε το κύρος αυτού που την κουβαλούσε, αφού έμοιαζε κάτι εξωτικό. Πλέον, τα laptop και τα tablets έχουν γίνει καθημερινά αξεσουάρ, οπότε και οι αντίστοιχες επαγγελματικές τσάντες αποτελούν τον κανόνα. Γι’ αυτό, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, σχέδια και υλικά, ενώ βγαίνουν και σε σακίδια. Το σίγουρο είναι ότι οι τσάντες για laptop μπορούν και να φορεθούν απλά για να μεταφέρουν φακέλους ή βιβλία, οπότε σίγουρα ταιριάζουν στα περισσότερα επαγγέλματα.

Ιατρική τσάντα

Μπορεί το όνομά της να παραπέμπει αποκλειστικά σε γιατρούς, όμως τελικά τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας επαγγελματικής τσάντας την καθιστούν βολική για τον καθένα. Πρακτικότητα και πολυτέλεια, μεγάλο μέγεθος σε κομψό design και πολλές τσέπες, για να αποθηκεύετε και τα πιο ευπαθή πράγματα. Σίγουρα μία από τις επαγγελματικές τσάντες που θα σας λύσουν τα χέρια!