Κολιέ και μπλούζα: πώς θα τα συνδυάσετε σωστά

κολιέ

Το κολιέ είναι ίσως το σημαντικότερο κόσμημα για μια γυναίκα, αφού τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και τα εισάγει σε ένα όμορφο πλαίσιο. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, για να αναδείξει την ομορφιά, και ούτε φανταχτερό, για να δείχνει κομψό. Χρειάζεται απλά να συνδυάζεται σωστά με τα υπόλοιπα αξεσουάρ αλλά και τα ρούχα. Παρακάτω, θα δούμε με τι μπλούζα ταιριάζει ο κάθε τύπος κολιέ και πώς πρέπει να συνδυάζουμε μεταξύ τους αυτά τα δύο βασικά κομμάτια της εμφάνισής μας.

Ζιβάγκο

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του ζιβάγκο είναι ότι δείχνει το λαιμό πολύ μακρύ και το στήθος πολύ χαμηλά. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί με ένα μακρύ κολιέ, το οποίο θα εξισορροπήσει τη μεγάλη απόσταση από το στήθος μέχρι το μπούστο και θα γεμίσει το κενό με στυλ.

Λαιμόκοψη

Όταν η μπλούζα έχει λαιμόκοψη, τότε το πιο πιθανό είναι ότι αυτή θα φτάνει αρκετά ψηλά στο λαιμό. Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον θέλουμε να φορέσουμε κολιέ, καλό θα είναι αυτό να είναι κοντό, ώστε να μην καλύπτει την άκρη της μπλούζας ή να καλύπτεται από αυτή. Από την άλλη, ένα κολιέ τσόκερ δεν συνιστάται, γιατί τότε η εικόνα που θα προκύψει θα είναι πολύ σφιχτή και περιοριστική.

Στράπλες

κολιεΤο τσόκερ ταιριάζει πολύ σε στράπλες μπλούζες ή φορέματα, διότι αναδεικνύει το λαιμό και αφήνει το στέρνο και τους ώμους να αναπνεύσουν και να φανούν, όπως ακριβώς είναι ο στόχος του στράπλες.

Δέσιμο πίσω από το λαιμό

Όταν η μπλούζα ή το φόρεμα δένει πίσω από το λαιμό, το πιο πιθανό είναι ότι δε μένει πολύς χώρος για το μπούστο, το οποίο καλύπτεται κυρίως από το ύφασμα. Για να μην υπερβάλλουμε, λοιπόν, μπορούμε να βάλουμε ένα μικρό και διακριτικό μενταγιόν που θα δέσει αρμονικά με το σύνολο.

Ανοιχτή μπλούζα στους ώμους

Στις μπλούζες που αφήνουν ελεύθερους τους ώμους με ανοιχτή και πολύ πλατιά λαιμόκοψη ταιριάζει ιδανικά ένα μακρύ κολιέ με πολλές, μεγάλες και έντονες χάντρες που θα «δέσουν» το πάνω με το κάτω μέρος του κορμού.

Σχήμα καρδιάς

Όταν το ντεκολτέ έχει σχήμα καρδιάς, κάτι που εμφανίζεται στα vintage φορέματα και μπλούζες, τότε και το κολιέ πρέπει να ακολουθεί αυτό το στυλ. Ένα στητό κολιέ με vintage μέταλλο και χάντρες θα ταιριάξει με τη νοσταλγική διάθεση αυτού του είδους ντεκολτέ.

Ντραπέ μπλούζα

Στη μπλούζα ή το φόρεμα που κάνει μπροστά ντραπέ δεν πάει κάποιο κολιέ. Η μπλούζα είναι από μόνη της εντυπωσιακή και ένα κολιέ όχι μόνο δεν θα προσθέσει τίποτα, αλλά αντίθετα θα χαθεί μέσα στις πτυχώσεις του υφάσματος ή ακόμα χειρότερα θα τις θαμπώσει. Το καλύτερο είναι να φορέσετε σκουλαρίκια.

Πουκάμισο

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι με το στητό γιακά του πουκαμίσου κανένα κολιέ δεν μπορεί να σταθεί όμορφα και να μη χαθεί πίσω από το μισάνοιχτο ύφασμα. Δεν έχουν άδικο! Τα μόνα κολιέ που ταιριάζουν με πουκάμισο είναι τα τσόκερ και τα κοντά κολιέ με αλυσίδα και ένα στοιχείο στην άκρη της, το οποίο θα ξεχωρίσει μέσα από το γιακά.