Απλό μανικιούρ ή ακρυλικά νύχια; Ποιο να διαλέξω;

ακρυλικά νύχια

Οι δύο μεγάλες σχολές του μανικιούρ είναι τα απλά βερνίκια νυχιών και τα τεχνητά ακρυλικά νύχια. Κάποιες γυναίκες είναι ορκισμένες οπαδοί της πρώτης και κάποιες της δεύτερης, όμως οι περισσότερες κινούνται κάπου ενδιάμεσα και δεν ξέρουν τι από τα δύο να διαλέξουν. Αν και εσείς αναρωτιέστε τι να κάνετε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε κάποιο nail art studio, τότε διαβάστε το παρακάτω άρθρο, για να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου. Το κλειδί βρίσκεται στα γούστα, τις ανάγκες αλλά και την ποιότητα των νυχιών σας, ενώ φυσικά ρόλο παίζει και το ποσό που θέλετε να δαπανήσετε για την περιποίηση των άκρων σας.

Απλό μανικιούρ

Το απλό μανικιούρ έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορο, οικονομικό και δεν φθείρει τα νύχια. Ένα καλαίσθητο και φινετσάτο αποτέλεσμα είναι εύκολο να δημιουργηθεί  σε λίγη ώρα ακόμα και από εσάς, αν διαθέτετε τις βασικές γνώσεις μανικιούρ. Τα χρώματα και οι επιλογές στην αγορά είναι κυριολεκτικά χιλιάδες, αφού όλες οι εταιρείες λανσάρουν κάθε χρόνο πρωτότυπα βερνίκια πέρα από κάθε φαντασία σε ένα μεγάλο εύρος τιμών. Αν, λοιπόν, θέλετε μια εύκολη επιλογή που δεν θα εξασθενήσει καθόλου τα νύχια σας και δεν σας ενοχλεί που η βαφή θα μείνει στα νύχια των χεριών το πολύ μία εβδομάδα και στων ποδιών περίπου το διπλάσιο διάστημα, τότε αυτός ο τρόπος μανικιούρ και πεντικιούρ είναι ιδανικός για εσάς. Αν, μάλιστα, σας αρέσουν τα κοντά νύχια και είστε γενικά προσεκτική στις κινήσεις σας, τότε θα καταφέρετε να κρατήσετε ακέραιο το βερνίκι για λίγο παραπάνω.

ακρυλικαΑκρυλικά νύχια

Τα ακρυλικά νύχια σας δίνουν την ευκαιρία να χαρείτε μακριά, απόλυτα ανθεκτικά νύχια που μπορούν να κρατήσουν ακόμα και ένα μήνα. Δεν χαλάνε από τα χτυπήματα, δεν θαμπώνουν ακόμα και αν έρθουν σε επαφή με βλαβερά για το νύχι υλικά, όπως η χλωρίνη, και δεν σπάνε. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε μακριά νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και να εφαρμόσετε πάνω τους nail art που θα μετατρέψει το αποτέλεσμα σε ένα ευφάνταστο και εντυπωσιακό σύνολο με στρας, κρύσταλλα swarovski, φτερά και λογής άλλα αντικείμενα. Αν δυσκολεύεστε να μακρύνετε τα νύχια σας, τότε τα ακρυλικά νύχια είναι η ευκαιρία σας να εντυπωσιάσετε.

Από την άλλη, τα ακρυλικά νύχια δεν στερούνται μειονεκτημάτων. Καταρχάς, κοστίζουν πολύ περισσότερο από το απλό μανικιούρ, ενώ μπορεί να εξασθενήσουν και το φυσικό νύχι. Έτσι, ενώ ενδείκνυνται για γυναίκες με κοντά, εύθραυστα ή φαγωμένα νύχια, δεν πρέπει να υποτιμηθεί αυτή η παράμετρος, αλλά καλό είναι να δοθεί προσοχή και φροντίδα στα φυσικά νύχια. Επιπλέον, απαιτούνται έμπειρες τεχνίτριες νυχιών, ώστε να προκύψει ένα όμορφο αποτέλεσμα που δεν θα μοιάζει ψεύτικο, ενώ πρέπει να τηρούνται σχολαστικά όλοι οι κανόνες υγιεινής τόσο από την τεχνίτρια όσο και από εσάς, ώστε να μη δημιουργηθούν εστίες μικροβίων στο κενό μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού νυχιού. Γενικά, χρειάζεται προσοχή, όμως σίγουρα τα ακρυλικά νύχια είναι το κάτι διαφορετικό που θα δώσουν σε κάθε γυναίκα έναν αέρα ανανέωσης.