Θηλυκή ομορφία

μαθηματα πεντικιουρ

Η λεπτομέρεια που λατρεύει η κάθε γυναίκα. Νύχια λαμπερά, περιποιημένα και βαμμένα. Νύχια που αποπνέουν θηλυκότητα και αισθησιασμό. Οι ειδικοί στο χώρο της ομορφιάς των άκρων εξειδικεύονται συνεχώς με σεμινάρια νυχιών ώστε να μαθαίνουν και να μπορούν να εφαρμόζουν τις τελευταίες εξελίξεις. Με μαθήματα μανικιούρ και μαθήματα πεντικιούρ έχουν ως στόχο τους να ικανοποιούν τις πελάτισσές τους, που χαμογελούν και επιδεικνύουν με καμάρι τα υπέροχα άκρα τους σε φίλες και γνωστές.

Η επιστήμη της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια έχει κάνει θεαματικά μεγάλη πρόοδο, με αποτέλεσμα η παρακολούθηση σεμιναρίων νυχιών και μακιγιάζ να είναι απαραίτητη για κάθε τεχνικό που δε θέλει να μένει πίσω. Τα μαθήματα για νύχια, τα μαθήματα για τεχνητά νύχια και η συνεχής ενημέρωση σε εφαρμογές cnd shellac (τα χρώματα που αποπνέουν αισθησιασμό και χαρακτηρίζονται από μέγιστη διάρκεια και ποιότητα) είναι όλα όσα χρειάζεται.

μαθηματα πεντικιουρΟι πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των νυχιών είναι τα νύχια gel και τα ακρυλικά νύχια. Κάθε τεχνικός πρέπει να εξειδικευθεί στις δύο αυτές καινοτόμες τεχνικές, για να προσφέρει στις πελάτισσές της τις υπηρεσίες που αξίζουν.

Όμως, αυτές οι καινοτομίες προβληματίζουν συχνά κάποιες δύσπιστες πελάτισσες, που φοβούνται να αφεθούν στα χέρια μιας ειδικού για να λάμψουν. Τα τεχνητά νύχια και τα νύχια gel, όμως, είναι εδώ για να κάνουν τη γυναίκα πιο όμορφη. Οι ειδικοί άλλωστε έχουν δώσει τις απαντήσεις τους:

  • Τα ακρυλικά νύχια είναι σε γενικές γραμμές απόλυτα ασφαλή και δε βλάπτουν ή προκαλούν φθορά στο φυσικό νύχι. Αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι ιδιαίτερη προσοχή διότι κάποια στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα μόλυνσης των φυσικών νυχιών εξαιτίας της χρήσης ακρυλικών νυχιών. Αυτό συμβαίνει όταν σε μερικές περιπτώσεις δημιουργείται ένα κενό μεταξύ του ακρυλικού νυχιού που εφαρμόζεται και του φυσικού νυχιού. Για παράδειγμα, αν το ακρυλικό νύχι χτυπηθεί ή τρανταχτεί με μεγάλη ένταση, μπορεί να διαχωριστεί από το φυσικό νύχι. Στο κενό που θα σχηματιστεί (το οποίο δεν είναι ορατό με το μάτι), δημιουργείται ένα υγρό και θερμό περιβάλλον στο οποίο είναι δυνατόν να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο αυτό οι «κατάλληλες» συνθήκες για μόλυνση του φυσικού νυχιού.
  • Οι κίνδυνοι τυχόν μόλυνσης του φυσικού νυχιού είναι αυξημένοι και όταν τα ακρυλικά νύχια παραμείνουν στη θέση εφαρμογής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν το σαλόνι νυχιών χρησιμοποιεί εργαλεία που δεν αποστειρώνονται πριν από τη χρήση σε κάθε άτομο.
  • Στις περιπτώσεις της όποιας μόλυνσης, τα φυσικά νύχια γίνονται πιο χοντρά και αλλοιώνεται το χρώμα τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, χρειάζεται περίθαλψη από δερματολόγο.
  • Ένα σπάνιο ενδεχόμενο είναι ένα άτομο να παρουσιάσει αλλεργική δερματίτιδα στα συστατικά του ακρυλικού νυχιού ή στις κολλητικές ουσίες που εφαρμόζονται. Η αλλεργική αντίδραση προκαλεί κοκκίνισμα, πρήξιμο και πόνο γύρω από το νύχι. Εάν η αντίδραση είναι υπερβολική, χρειάζεται η συμβουλή του δερματολόγου.

Το μαγικό κλειδί για την επιτυχία των τεχνητών νυχιών και για την αποφυγή κάποιας μόλυνσης και βλαβών στα φυσικά νύχια είναι η ορθή επιλογή της τεχνικού και του σαλονιού που θα τοποθετήσει σε σας τα τεχνητά νύχια. Επιβάλλεται αυτή να είναι επαγγελματίας με πιστοποίηση από σεμινάρια μανικιούρ και σεμινάρια πεντικιούρ και  να τηρεί τους κανόνες υγιεινής (αποστείρωση των εργαλείων που χρησιμοποιούνται).