Γυναικεία δαχτυλίδια: πώς να τα φορέσετε σωστά

γυναικεια δαχτυλιδια

Τα γυναικεία δαχτυλίδια είναι ένα κόσμημα που αγαπάμε πολύ, αφού αποπνέει ανεπιτήδευτο στυλ, κομψότητα και θηλυκότητα σε όποιο χέρι και αν φορεθεί. Θεωρούνται από τα εύκολα κοσμήματα, αφού συνδυάζονται χωρίς κόπο με όλα τα ρούχα, ενώ δεν αποτελούν περιορισμό, για να φορέσετε σκουλαρίκια ή κολιέ διαφόρων σχεδίων. Ωστόσο, όπως όλα τα αξεσουάρ, πρέπει να ξέρουμε με ποιον ακριβώς τρόπο να φορέσουμε τα δαχτυλίδια, ώστε να αναδείξουμε το κόσμημα με τον καλύτερο τρόπο. Διαβάστε παρακάτω τους βασικούς κανόνες, για να είστε πάντα στιλάτες και μέσα στη μόδα ανάλογα με το στυλ που πρεσβεύετε.

Μαζί με βραχιόλι

Σίγουρα, μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε δαχτυλίδι μαζί με βραχιόλι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε στο συνδυασμό βραχιολιών και δαχτυλιδιών είναι να μην παραφορτώσετε το σύνολο. Αν επιλέξετε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό βραχιόλι, καλό είναι να φορέσετε μαζί ένα απλό και λιτό δαχτυλίδι, ενώ αν θέλετε να φορέσετε ένα δαχτυλίδι με μεγάλη πέτρα ή σε μεγάλο μέγεθος, τότε καλύτερα να το ταιριάξετε με ένα λεπτό και διακριτικό βραχιόλι. Το layering θέλει προσοχή και μόνο αν είστε απόλυτα σίγουρες ότι μπορείτε να το υποστηρίξετε.

Σε ποιο δάχτυλο

Το δάχτυλο, στο οποίο φοράτε το δαχτυλίδι, καθορίζει και το μήνυμα που θέλετε να περάσετε με αυτό. Το δαχτυλίδι στον αντίχειρα φανερώνει κοινωνική επιρροή και διάθεση ελευθεριότητας, ενώ στο μικρό δάχτυλο είναι μια πολύ fashion επιλογή που δηλώνει συμμόρφωση με τις επιταγές της μόδας. Από την άλλη, το πιο κλασικό και ουδέτερο δάχτυλο είναι ο παράμεσος, το οποίο ονομάζεται δάχτυλο του γάμου και γενικά φανερώνει μια ευαίσθητη γυναίκα που επιζητά τη συντροφικότητα. Το δαχτυλίδι στο δείκτη συμβολίζει τη δύναμη και τη νεωτερικότητα, ενώ μέχρι πρότινος δεν φοριόταν δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλο, κάτι που τείνει όμως να περιοριστεί, αφού ολοένα και περισσότερες γυναίκες το προτιμούν. Οπότε, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε δαχτυλίδι για κάποιο δάχτυλο, σκεφθείτε ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε με την επιλογή σας;

γυναικεια δαχτυλιδια

Σχέδιο

Το σχέδιο του δαχτυλιδιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο αν θα ταιριάζει με το χέρι σας και θα το ομορφαίνει. Σε γυναίκες με μυώδη δάχτυλα ταιριάζει ένα μεγάλο και επιβλητικό δαχτυλίδι, γιατί το μικρό και λεπτό δεν θα αναδεικνύεται, ενώ στα λεπτά και μακριά δάχτυλα ταιριάζουν τα λιτά δαχτυλίδια χωρίς έντονα στοιχεία.

Μέταλλο

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι το μέταλλο, από το οποίο θα είναι φτιαγμένο το δαχτυλίδι σας. Το χρυσό ταιριάζει γενικά στους πιο θερμούς τόνους δέρματος, ενώ το ασήμι στους ψυχρούς. Υπάρχει, βέβαια, πλέον μεγάλη ποικιλία σε διάφορα μέταλλα, όπως τιτάνιο ή πλατίνα, αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά. Αν σας αρέσει να τολμάτε με εκκεντρικές επιλογές, τότε μπορείτε να μπλέξετε τα μέταλλα μεταξύ τους και να ακολουθήσετε την τάση των fashionistas που προτρέπει να φοράμε χρυσά μαζί με ασημένια κοσμήματα.