Ταπητοκαθαριστήρια Αθήνα: Ποιες υπηρεσίες προσφέρουν;

Χαλί μπροστά σε καναπέ

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας τα ταπητοκαθαριστήρια ως καθαριστήρια χαλιών, όπως ακριβώς λέει και το όνομά της. Σίγουρα, αυτή είναι η βασική τους λειτουργία, αφού τα πολύτιμα χαλιά μας θέλουμε να τα εμπιστευόμαστε μόνο στους ειδικούς. Όμως, ένα ταπητοκαθαριστήριο προσφέρει πολλές ακόμα υπηρεσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά αν στο σπίτι μας έχουμε παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Τα ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα είναι εξειδικευμένα σε εξελιγμένες εργασίες, οι οποίες παρέχουν βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό με μια πληθώρα εφαρμογών. Με σύγχρονα μηχανήματα και πιστοποιημένες διαδικασίες, οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι οι ακόλουθες:

  • Βιολογικός καθαρισμός χαλιών: Πέρα από τον κλασικό καθαρισμό των χαλιών, πολλά ταπητοκαθαριστήρια που παρακολουθούν τις εξελίξεις του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέρουν τη δυνατότητα καθαρισμού των χαλιών με οικολογικά και υποαλλεργικά υλικά, τα οποία δεν αφήνουν κατάλοιπα και είναι ιδανικά για βρέφη που υποφέρουν από αλλεργίες.
    Προστασία του περιβάλλοντος
  • Επί τόπου καθαρισμός σαλονιών: Δεν είναι λίγα τα ταπητοκαθαριστήρια της Αθήνας που διαθέτουν φορητό εξοπλισμό και ειδικά συνεργεία, τα οποία μπορούν να προσέλθουν σε οποιονδήποτε χώρο. Πρόκειται για μια χρήσιμη υπηρεσία για καθαρισμό μοκετών, ταπετσαριών και καναπέδων σε μέρη, στα οποία οι άριστες συνθήκες υγιεινής είναι απαραίτητες, όπως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
  • Καθαρισμός στρωμάτων και παπλωμάτων: Μια υπηρεσία των ταπητοκαθαριστηρίων που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ο καθαρισμός στρωμάτων και παπλωμάτων, κάτι που είναι απαραίτητο αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τα ακάρεα και τη σκόνη. Ειδικά στα στρώματα, μετά από μερικούς μήνες χρήσης συγκεντρώνονται εκατομμύρια μικρόβια και υπολείμματα ιδρώτα και νεκρών κυττάρων. Ο μόνος τρόπος να απομακρυνθούν αποτελεσματικά, χωρίς να μείνουν κατάλοιπα υγρασίας, είναι με τα ειδικά μηχανήματα ενός ταπητοκαθαριστηρίου.
  • Φύλαξη χαλιών: Τα ταπητοκαθαριστήρια, τα οποία έχουν τους κατάλληλους χώρους με άριστες συνθήκες και προστασία από εταιρεία security, προσφέρουν και τη δυνατότητα φύλαξης χαλιών κατά τους θερινούς μήνες. Έτσι, ο πελάτης μπορεί να είναι σίγουρος ότι το πολύτιμο χαλί του φυλάσσεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, προστατευμένο από την υγρασία, τη σκόνη και τον ήλιο, έτοιμο και καθαρό για όποτε το θελήσει ξανά στο χώρο του.
  • Επιδιόρθωση χαλιών: Για εκτεταμένες ζημιές, ο ιδιοκτήτης του χαλιού θα πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο κατάστημα για αποκατάσταση των χαλιών. Όμως, για μικρές ζημιές, όπως κάψιμο ή σκίσιμο, τα ταπητοκαθαριστήρια μπορούν να προσφέρουν υπηρεσία ποιοτικού ελέγχου και επιδιόρθωση. Η διαδικασία γίνεται κατά τον καθαρισμό του χαλιού, οπότε διαπιστώνονται τυχόν φθορές και υπάρχει η δυνατότητα για άμεση επιδιόρθωση, ώστε το χαλί μετά τον καθαρισμό να είναι πλήρως αναζωογονημένο.
  • Αδιαβροχοποίηση χαλιών: Τέλος, μπορείτε να ζητήσετε από το ταπητοκαθαριστήριο μετά τον καθαρισμό να περάσει το χαλί με ένα ειδικό στρώμα υλικού για αδιαβροχοποίησή του. Έτσι, ο λεκές δεν θα απορροφάται από τις ίνες του χαλιού και θα είναι πολύ πιο εύκολος ο καθαρισμός του, χωρίς να αφήνει υπολείμματα.
    Ζευγάρι επάνω σε χαλί