Επισκευές στεγνωτηρίων: 4 κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν καλέσετε τον τεχνικό

Μπορεί τα στεγνωτήρια στις ηλιόλουστες περιοχές της Ελλάδας να μην είναι τόσο διαδεδομένα, όμως η αλήθεια είναι ότι σε μερικές περιοχές είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Όταν βρέχει συνεχώς, πρακτικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, για να στεγνώσουν τα ρούχα.

Συνεπώς, πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη συσκευή, η οποία όμως, όπως όλες οι οικιακές συσκευές, μπορεί κάποια στιγμή να χαλάσει. Σε αυτό το στάδιο, δεν πρέπει να σας πιάνει πανικός. Υπάρχουν έμπειροι τεχνικοί στις επισκευές στεγνωτηρίων, οι οποίοι μπορούν να έρθουν άμεσα στον χώρο σας και να επισκευάσουν γρήγορα τη συσκευή και μάλιστα σε πολύ οικονομικές τιμές.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται πάντα να καλέσετε τεχνικό. Ορισμένες φορές, η βλάβη είναι τόσο απλή που μπορείτε να την επιλύσετε μόνοι σας σε λίγα λεπτά. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο και χρήματα από άσκοπες κλήσεις στον τεχνικό.

Γυναίκα βγάζει ρούχα από πλυντήριο

Ας δούμε παρακάτω μία μία τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε:

  • Αν το στεγνωτήριο δεν ανάβει, δηλαδή μοιάζει «νεκρό», τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά του, αλλά μπορεί απλά να μην είναι στην πρίζα. Ή να έχει χαλάσει η πρίζα ή να έχει πέσει η ασφάλεια. Αξίζει σίγουρα να το κοιτάξετε.
  • Αν ανάβει, αλλά δεν ξεκινάει η λειτουργία του, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με την πόρτα. Όπως και τα πλυντήρια, έτσι και τα στεγνωτήρια, αν δεν έχει κλείσει αεροστεγώς η πόρτα, τότε δεν ξεκινούν να δουλεύουν. Τσεκάρετε ότι η πόρτα έχει κλείσει καλά και ότι έχει κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο που υποδηλώνει ότι το στεγνωτήριο είναι έτοιμο να ξεκινήσει να δουλεύει.
  • Αν τα ρούχα είναι βρεγμένα με το πέρας της λειτουργίας του στεγνωτηρίου, μπορεί να μην έχετε εισάγει τις σωστές ρυθμίσεις. Δεν είναι όλα τα ρούχα το ίδιο, ούτε έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε θερμοκρασία και χρόνο στεγνώματος. Συνεπώς, καλό είναι να κάνετε μια ακόμα προσπάθεια με τις σωστές ρυθμίσεις, στον χρόνο και στη θερμοκρασία που πρέπει, πριν καλέσετε τεχνικό για τυχόν αλλαγή της θερμικής ασφάλειας ή του καυστήρα.
  • Αν δεν γυρνάει ο κάδος, ενδέχεται κάποιο ξένο σώμα να τον εμποδίζει, οπότε καλό είναι να το ψάξετε. Δεν είναι σύνηθες, καθώς τις περισσότερες φορές έχει σπάσει ο ιμάντας, όμως δεν χάνετε τίποτα να το κοιτάξετε.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, τότε δυστυχώς πρόκειται για πιο σοβαρή βλάβη. Συνήθως, απαιτείται κάποιο καινούριο ανταλλακτικό, όπως η πλακέτα ή ο ιμάντας, όμως ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να κάνει και επιδιόρθωση επί τόπου, εφόσον είναι εφικτό. Το σημαντικό είναι ο τεχνικός να είναι εξειδικευμένος στις επισκευές στεγνωτηρίων και μάλιστα στη συγκεκριμένη μάρκα, ενώ παράλληλα να δίνει εγγύηση για κάθε εργασία που κάνει και ανταλλακτικό που βάζει.