5 πανεύκολες ιδέες για κουζίνες με κάτι το διαφορετικό

Θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μια διαφορετική νότα και να την κάνετε να δείχνει ξεχωριστή; Ίσως δυσκολεύεστε σε αυτή τη διαδικασία, καθώς οι μεγάλες αλλαγές χρειάζονται και μεγάλο budget, ενώ οι μικρές είναι απλώς τετριμμένες παρεμβάσεις που γίνονται σε όλε τις κουζίνες. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ιδέες, για να δώσετε έναν άλλον αέρα στην κουζίνα σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία αλλά και χωρίς να κάνετε κάτι που σας φαίνεται βαρετό. Οι ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς είναι εύκολα υλοποιήσιμες και θα σας εντυπωσιάσουν.

Όλες τις παρακάτω κουζίνες θα τις βρείτε στην συλλογή Snaidero των καταστημάτων Gruppo Cucine.

Διαλέξτε θέμα

Ένας λόγος που οι κουζίνες συχνά δείχνουν άχρωμες και αδιάφορες είναι επειδή δεν έχουν κάποιο συνεκτικό στοιχείο να τους προσδίδει χαρακτήρα. Κάντε τη διαφορά επιλέγοντας ένα θέμα και εφαρμόζοντάς το σε όλες τις πλευρές της διακόσμησης. Αν, για παράδειγμα, είστε λάτρης του καφέ, μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο σε καφέ χρώμα, να κρεμάσετε καδράκια με αυτή τη θεματική και να τοποθετήσετε σε περίοπτο σημείο του πάγκου την καφετιέρα και το βαζάκι με τους κόκκους του καφέ. Άλλα δημοφιλή θέματα για κουζίνες είναι τα φρούτα, τα ζυμαρικά και τα γλυκά.

επιπλα κουζινας snaidero opera

Φτιάξτε μια προσωπική γωνιά

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς όλους τους χώρους, σύμφωνα με τις επιταγές της εσωτερικής διακόσμησης, είναι η προσωπική νότα. Για να το πετύχετε αυτό, δημιουργήστε μια γωνιά που θα σας αντιπροσωπεύει. Κρεμάστε φωτογραφίες και καδράκια στον τοίχο, βάλτε ένα ραφάκι με το αγαπημένο σας φυτό, ακουμπήστε στον πάγκο κάτω από το ραφάκι ένα μικρό μαυροπίνακα, για να σημειώνετε συνταγές ή απλά τοποθετήστε εκεί τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής.

επιπλα κουζινας snaidero first

Βάλτε κάτι απροσδόκητο στην κουζίνα

Τολμήστε να πειραματιστείτε και να βάλετε κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στις κουζίνες. Αυτό μπορεί να είναι ένα χαλί ή μια κουρελού. Ένας μεγάλος πίνακας, η αγαπημένη σας πολυθρόνα ή ακόμα και ένας γωνιακός καναπές, αν έχετε χώρο. Αν λατρεύετε το διάβασμα και δεν έχετε άλλο χώρο πλέον για τα βιβλία στο σαλόνι, τότε μια μικρή βιβλιοθήκη είναι επίσης πολύ όμορφη και σοφιστικέ ιδέα.

επιπλα κουζινας snaidero evolution

Πολλά φωτιστικά

Στις κουζίνες συνήθως επιλέγεται ένα και μοναδικό φωτιστικό οροφής που φωτίζει επαρκώς το χώρο για μαγείρεμα και φαγητό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο σπάνια είναι μια πρωτότυπη διακοσμητική πινελιά. Καλό είναι, λοιπόν, να βάλετε και άλλα φωτιστικά, όπως ένα κομψό επιδαπέδιο φωτιστικό που θα κάνει και πιο γλυκό φωτισμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρεμάσετε πολλά μικρά φωτιστικά οροφής που θα δώσουν ένα ιδιαίτερο στυλ στο χώρο.

επιπλα κουζινας snaidero heritage

Αλλάξτε τα πόμολα

Είναι απίστευτο το πώς ένα όμορφο πόμολο μπορεί να κάνει την πόρτα να μοιάζει όμορφη και διαφορετική. Το να αλλάξετε τα πόμολα στην πόρτα και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι κάτι που έχει χαμηλό κόστος, μπορεί όμως κυριολεκτικά να μεταμορφώσει την κουζίνα σας, ειδικά αν τα διαλέξετε σε ευφάνταστα σχέδια και έντονα χρώματα.