4 λόγοι να διαλέξετε ανωστρώματα με latex

Ανώστρωμα με λάτεξ

Τα ανωστρώματα έχουν δύο κύριες λειτουργίες. Αφενός να προστατεύσουν το στρώμα από τη φθορά. Αφετέρου να το διορθώσουν αν η αίσθηση που παρέχει δεν είναι η επιθυμητή για το άτομο λόγω παλαιότητας ή απλά κακής επιλογής κατά την αγορά.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών ανωστρώματα ανάλογα με το υλικό, από το οποίο κατασκευάζονται. Τα ανωστρώματα με latex είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Διαβάστε παρακάτω γιατί.

Μαλακί Ανώστρωμα

Μαλακώνουν το στρώμα

Δεν είναι σπάνιο να έχει αγοράσει κανείς ένα στρώμα, το οποίο τελικά του φαίνεται πιο σκληρό από όσο θα ήθελε. Ευτυχώς, αυτό δεν σημαίνει καταστροφή ούτε υποχρεωτική αντικατάσταση του στρώματος. Σημαίνει απλώς ότι πρέπει να βάλετε ένα μαλακό ανώστρωμα από πάνω.

Ένα μαλακό ή μεσαίο ανώστρωμα latex είναι ιδανικό για αυτήν την περίπτωση. Θα κάνει το στρώμα να έχει πιο μαλακή αίσθηση, ενώ παράλληλα θα έχετε την ιδανική υποστήριξη.

Κάνουν το στρώμα να μοιάζει καινούριο

Η τοποθέτηση ενός ανωστρώματος latex πάνω από ένα παλιό στρώμα μπορεί να του δώσει μια εντελώς νέα ζωή. Εάν έχετε ένα παλιό στρώμα που γίνεται όλο και πιο άβολο, το ανώστρωμα είναι μια εξαιρετική και οικονομικά προσιτή λύση σε σχέση με την αγορά ενός νέου στρώματος.

Πολλά στρώματα ύπνου έχουν μαλακό αφρό πολυουρεθάνης στην κορυφή τους. Ο αφρός πολυουρεθάνης χαλάει με την πάροδο του χρόνου και τελικά χάνει τη σφριγηλότητά του. Έτσι, ο στρώμα μπορεί να μην είναι άνετο και να αισθάνεστε έντονα τα ελατήρια από κάτω.

Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον το υπόλοιπο στρώμα είναι σε καλή κατάσταση, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το ανώστρωμα που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το φθαρμένο ανώτερο στρώμα. Το latex είναι πολύ πιο βολικό και υποστηρικτικό από τον αφρό, οπότε η αίσθηση θα είναι ακόμα καλύτερη από πριν.

Ανώστρωμα από Latex

Δροσίζουν το κρεβάτι

Τα ανωστρώματα από latex αναπνέουν άριστα και είναι εξαιρετικά για τοποθέτηση στην επιφάνεια ενός ζεστού κρεβατιού. Το latex περιέχει κανάλια που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί, οπότε είναι το ιδανικό υλικό, αν το στρώμα σας δεν είναι σχεδιασμένο για τις ζεστές νύχτες της Ελλάδας.

Αντισταθμίζουν την αίσθηση του memory foam

Το memory foam είναι ένα καινοτόμο υλικό, το οποίο όμως δεν ταιριάζει σε όλους. Μπορεί αρχικά να σας άρεσε και γι’ αυτό να αγοράσατε το στρώμα, όμως στην πορεία να είδατε ότι δεν κάνει για εσάς. Μπορεί να σας ενοχλεί το γεγονός ότι είναι πολύ μαλακό και ότι δεν σας βοηθάει να κινείστε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αυτό μπορεί να λυθεί με το ανώστρωμα από latex, το οποίο θα βελτιώσει αυτή την αίσθηση και θα σας παράσχει τη μέγιστη υποστήριξη που χρειάζεστε στη σπονδυλική σας στήλη.

Ευχαριστούμε την deltastrom.com για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που έδωσε για το άρθρο μας.