Παιδικά έπιπλα σε κοριτσίστικο δωμάτιο: πώς θα τους δώσετε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Κοριτσίστικη Κρεβατοκάμαρα

Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο δωμάτιο για το μικρό σας κοριτσάκι αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε; Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι γονείς είναι ότι παραφορτώνουν το παιδικό δωμάτιο με μωρουδίστικα και υπερβολικά παιδικά έπιπλα. Ενώ στην πραγματικότητα η απλότητα είναι πλεονέκτημα και του παιδικού δωματίου. Το ότι σε αυτό μένει ένα χαριτωμένο κοριτσάκι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι γεμάτο με λούτρινα αρκουδάκια, χρωματιστά έπιπλα και ταπετσαρίες με καρδούλες. Αν θέλετε να δώσετε ένα μοντέρνο στυλ στο κοριτσίστικο δωμάτιο, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές!

Δώστε χρώμα αλλά με μέτρο

Το χρώμα σε κάθε παιδικό δωμάτιο είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό, όμως αν υπάρχει παντού χρώμα, τότε τίποτα δεν θα μπορεί να αναδειχθεί σωστά. Διαλέξτε έναν τοίχο και βάψτε τον απαλό ροζ, το οποίο ούτως ή άλλως είναι ένα χρώμα που κολακεύει και φωτίζει το χώρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μια ταπετσαρία με απαλά μοτίβα ή ένα ροζ χαλί. Συνδυάστε τα με παιδικά έπιπλα σε άσπρο χρώμα και θα προκύψει ένα πολύ στιλάτο αποτέλεσμα.

Επενδύστε σε πολυχρηστικά έπιπλα

Παλιά, τα παιδικά έπιπλα ήταν λίγο πολύ συγκεκριμένα. Ένα κρεβάτι, μια βιβλιοθήκη και ένα γραφείο συνέθεταν το παιδικό δωμάτιο. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν πολλά σχέδια για έπιπλα με διάφορες λειτουργίες, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό σε έναν μικρό χώρο. Για παράδειγμα, υπάρχουν σκαμπό που από κάτω έχουν αποθηκευτικό χώρο ή κουκέτες, των οποίων το κάτω μέρος μπορεί να γίνει κρεβάτι για δεύτερο παιδί ή να χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης ή χαλάρωσης.

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Αριέλ

Μη βάζετε βαριά έπιπλα

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί γονείς είναι να βάζουν βαριά έπιπλα, όπως μια ογκώδη βιβλιοθήκη, τα οποία όμως κλείνουν το χώρο, ενώ είναι και επικίνδυνα, ιδιαίτερα για τα πολύ μικρά παιδιά. Είναι προτιμότερο να βάλετε μια ραφιέρα ελαφριάς κατασκευής, η οποία θα έχει διάφορες χρήσεις, όσο το παιδί μεγαλώνει.

Βάλτε διάφορα αξεσουάρ

Τον παιχνιδιάρικο τόνο στο δωμάτιο δεν τον δίνουν μόνο τα κουκλάκια και τα μαξιλάρια με παιδικούς ήρωες. Για μια πιο στιλάτη αισθητική, μπορείτε να βάλετε ριχτάρια, μαξιλάρια και φλοκάτες σε παλ χρώματα που δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς, ενώ ταιριάζουν σε κάθε αλλαγή που θα γίνεται στο δωμάτιο, όσο το κοριτσάκι σας θα μεγαλώνει.

Παίξτε με τις αντιθέσεις

Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας στη διακόσμηση, ο οποίος βρίσκει εφαρμογή και στο παιδικό δωμάτιο. Οι αντιθέσεις μπορούν να αναδείξουν καλύτερα τόσο τα παιδικά έπιπλα όσο και τα αξεσουάρ και να δώσουν έναν τόνο ανανέωσης. Πώς θα τις πετύχετε; Παίξτε με τα χρώματα αλλά χωρίς υπερβολές. Μπορείτε, για παράδειγμα, στον ροζ τοίχο να βάλετε καδράκια σε κάποιο άλλο έντονο χρώμα, όπως γαλάζιο ή κίτρινο, ή να βάψετε στον άλλο τοίχο μια γραμμή σε ένα παστέλ χρώμα, όπως ανοιχτό πράσινο ή λιλά.