Το τρίπτυχο της λιποδιάλυσης

συμπληρωματα διατροφης

Η απώλεια του περιττού σωματικού λίπους, και η περαιτέρω μείωση του, είναι η πρώτη προϋπόθεση για την γράμμωση του σώματος και την ανάδειξη των ανατομικών του λεπτομερειών. Ωστόσο, και ενώ το πρώτο μπορεί να επιτευχθεί με μια προσεκτική διατροφή, το δεύτερο απαιτεί αυστηρή ρύθμιση του διαιτολογίου, άσκηση, και συμπληρώματα διατροφής με στόχο τη λιποδιάλυση. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται τόσο εύκολα και στην πράξη, η ρύθμιση της διατροφής είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι ακούγεται. Επιπλέον, οι περισσότεροι ασκούμενοι «καίγονται στο ζέσταμα» και εγκαταλείπουν πολύ γρήγορα την προσπάθεια. Παρακάτω θα βρείτε ακριβώς χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσετε όλες τις δυσκολίες από το τελευταίο προς το πρώτο.

Επιμονή

Επιμονή σημαίνει δύο πράγματα, να μην εγκαταλείψετε μετά τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα και, κατά δεύτερο, να μην εγκαταλείψετε όταν θα δείτε ότι τα περαιτέρω αποτελέσματα όχι μόνο δεν είναι εντυπωσιακά αλλά κάθε χιλιοστογραμμάριο θέλει πολύ χρόνο και πολύ κόπο. Επιμονή επίσης σημαίνει μία ζυγαριά, συνεχείς πρωινές μετρήσεις και άθληση σε γυμναστήριο για την δημιουργία κινήτρων και προτύπων. Η συνεύρεση με άλλους ασκούμενους και αυτούς που έχουν πετύχει το στόχο είναι πιο σημαντική ίσως και από τη διατροφή. Οι καθημερινές πρωινές ζυγίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να σας δημιουργούνται επιπλέον κίνητρα όπως να χάσετε λίγο ακόμα, ή απλά να χάσετε αν για κάποιο λόγο παρατηρήσατε στασιμότητα.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής με στόχο τη λιποδιάλυση είναι υποχρεωτικά εκ των πραγμάτων, αφού η τέλεια δίαιτα – διατροφή υπάρχει μόνο στη θεωρία. Στην πράξη, κανένας, ασκούμενος ή μη, δεν τρέφεται με τέτοιον τρόπο ώστε η διατροφή του να περιέχει ακριβώς όσα χρειάζεται ο οργανισμός τους. Και για την καύση λίπους, ειδικά σε όσους είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους, χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής προκειμένου να ενισχύεται ο μεταβολισμός των λιπών στο σώμα. Είναι περιττό, φυσικά, να πούμε ότι τα συμπληρώματα από μόνα τους και χωρίς τη σωστή διατροφή δεν μπορούν αν δώσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κοινώς, αν η διατροφή περιέχει πολλά λίπη, δεν σημαίνει ότι θα πάρετε περισσότερα λιποδιαλυτικά και θα λυθεί το πρόβλημα.

Διατροφή

Η διατροφή είναι ο νο1 λόγος που δεν φαίνεται η τακτική εκγύμναση και η προσπάθεια στο γυμναστήριο. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις. Οι ακραίες δίαιτες προκαλούν στρες στον οργανισμό και ρυθμίζουν το μεταβολισμό προς την αποταμίευση λίπους, αυτό δηλαδή που θα γινόταν σε συνθήκες κινδύνου και ασιτίας. Η δεύτερη μεγαλύτερη παρανόηση είναι αυτή που αφορά τους υδατάνθρακες. Το πρόβλημα με π.χ. τα ζυμαρικά δεν είναι οι υδατάνθρακες αλλά το γεγονός ότι είναι επεξεργασμένοι, κατ’ ουσία, δηλαδή, συμπυκνωμένη ενέργεια. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τροφές που περιέχουν φυσιολογικά επίπεδα υδατανθράκων όπως π.χ. τα μήλα, οι μπανάνες, τα φασόλια, παρότι περιέχουν αρκετές ποσότητες υδατανθράκων. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις νιφάδες βρόμης, το σιτάρι σε ανεπεξέργαστη μορφή, τα φασόλια και άλλα προϊόντα με φυσικά επίπεδα υδατανθράκων. Η τελευταία και μεγαλύτερη παρανόηση αφορά τα λίπη. Το μεγαλύτερο ποσοστό λιπών που προσλαμβάνει ένας μέσος άνθρωπος προέρχεται από δύο πηγές, το ελαιόλαδο και τα λιπαρά κρέατα. Και τα δύο είναι εξίσου παχυντικά, ασχέτως, του τρόπου μαγειρέματος. Είναι φυσικά καλύτερο το ψητό από το τηγανητό αλλά, έστω κι έτσι, είναι καλύτερο ένα ψητό φιλέτο στήθος κοτόπουλο από ένα ψητό μπούτι ή φτερούγα. Διατροφή λιπών, ενίσχυση της διατροφής με λιποδιαλυτικά και άσκηση είναι το βασικό τρίπτυχο