Διάδρομοι γυμναστικής: 4 προγράμματα για γρήγορη απώλεια κιλών και γράμμωση

Διάδρομοι Γυμναστικής

Οι διάδρομοι γυμναστικής είναι τα όργανα, τα οποία γεμίζουν αμέσως στα γυμναστήρια. Επίσης, είναι και τα πλέον δημοφιλή όργανα για γυμναστική στο σπίτι. Και όχι άδικα! Με έναν διάδρομο τρεξίματος μπορείς να κάνεις πάρα πολλά είδη άσκησης και να συνδυάσεις την αερόβια με τη μυϊκή ενδυνάμωση. Όρεξη να έχετε και με έναν διάδρομο μπορείτε να χάσετε κιλά, να κάνετε γράμμωση, να βελτιώσετε την αντοχή σας και να γυμνάσετε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Παρακάτω, σας προτείνουμε τα τέσσερα πιο δημοφιλή προγράμματα ανάλογα με το στόχο σας.

Απώλεια λίπους και γράμμωση

Αν θέλετε να πετύχετε γράμμωση, θα πρέπει να κάψετε λίπος και για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να κάνετε μέτριας έντασης άσκηση για πολλή ώρα. Αν είστε αρχάριοι, μπορείτε να επιλέξετε το περπάτημα στο διάδρομο, δηλαδή μια ταχύτητα 4-6 χιλιόμετρα την ώρα. Αν επιλέξετε το τρέξιμο, δηλαδή ταχύτητα από 6,5 χιλιόμετρα την ώρα και πάνω (ιδανικά γύρω στα 8-9), τότε να το συνεχίσετε μόνο αν δεν ανεβάζετε πολλούς σφυγμούς. Οι περισσότεροι διάδρομοι γυμναστικής διαθέτουν λαβές με δυνατότητα για μέτρηση των σφυγμών. Αν οι σφυγμοί σας είναι πάνω από 130-140 το λεπτό, τότε μαζί με λίπος καίτε και μυϊκή μάζα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό αν στόχος είναι η γράμμωση. Η διάρκεια της άσκησης πρέπει να είναι πάνω από 40 λεπτά.

Bbclub.gr - Διάδρομοι Γυμναστικής

Απώλεια κιλών

Για γρήγορη απώλεια κιλών, μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ένταση. Δηλαδή να τρέχετε με ταχύτητα οπωσδήποτε πάνω από 8 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την κλίση του διαδρόμου στο 5%. Έτσι, θα κάνετε έντονη αεροβική άσκηση που είναι ιδανική για την απώλεια κιλών. Με τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα για 30-40 λεπτά μπορείτε, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, να χάσετε έως και ένα κιλό την εβδομάδα.

Αντοχή

Για να γίνετε δρομέας μεγάλων αποστάσεων και να προετοιμαστείτε για μαραθώνιο, δεν αρκεί απλώς ο κανόνας ότι πρέπει να τρέχετε τα χιλιόμετρα του αγώνα μέσα σε μία εβδομάδα. Θα πρέπει να αυξήσετε την αντοχή σας με προπονήσεις διαβαθμισμένης έντασης. Δηλαδή από τη σταθερή ταχύτητα των 8 χιλιομέτρων, να κάνετε σπριντ για 2-3 λεπτά σε ταχύτητα άνω των 10-11 χιλιομέτρων. Αυτό ισχύει για όσους θέλουν να βελτιώσουν την αντοχή τους στην αερόβια άσκηση.

Bbclub.gr - Διάδρομοι Γυμναστικής - Τρέξιμο

Μυϊκή ενδυνάμωση

Ο διάδρομος τρεξίματος είναι η ιδανική άσκηση, για να ενδυναμώσετε τα πόδια σας αλλά και τους γλουτούς. Για την ενδυνάμωση των τετρακέφαλων, θα βοηθήσει η υψηλή ταχύτητα πάνω από 8 χιλιόμετρα και η μεγάλη διάρκεια πάνω από μισή ώρα. Για την ενδυνάμωση των γλουτών, προτείνουμε αύξηση της κλίσης στο διάδρομο τουλάχιστον στο 7%. Αν λόγω της κλίσης δεν αντέχετε το τρέξιμο, για τους γλουτούς δεν κάνει ουσιαστική διαφορά αν περπατάτε, αρκεί να αυξήσετε λίγο το χρόνο άσκησης.

Πηγή: Bbclub.gr