Απλές και οικονομικές ιδέες για παιδικά πάρτυ

παιδικό πάρτυ παιδιά αγκαλιά

Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του, όμως λίγοι γονείς έχουν την ενέργεια, το κέφι, το χρόνο και τα χρήματα να ασχοληθούν σοβαρά με ένα παιδικό πάρτυ και να το οργανώσουν όλο μόνοι τους. Φυσικά, για το γιο ή την κόρη σας το πάρτυ είναι το κέντρο του κόσμου και εσείς πρέπει να ανταποκριθείτε στην ανάγκη του παιδιού σας για κάτι όμορφο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές εύκολες και οικονομικές ιδέες για παιδικά πάρτυ, οι οποίες δεν απαιτούν να δαπανήσετε πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά από την άλλη εγγυώνται ένα διασκεδαστικό παιδικό πάρτυ. Το παν είναι να μην αγχώνεστε και να το διασκεδάσετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά!

 

klooun_gia_paidika_party

Ο κλόουν

Μια από τις πιο απλά υλοποιήσιμες ιδέες για παιδικά πάρτυ είναι να προσλάβετε για μερικές ώρες έναν κλόουν, ταχυδακτυλουργό ή γενικά κάποιον ανιματέρ, ο οποίος θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα. Ο μεγαλύτερος εχθρός ενός παιδικού πάρτυ είναι να βαρεθούν τα παιδιά και ένας ενήλικας χωρίς γνώσεις και προετοιμασία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, για να σώσει την κατάσταση. Ο κλόουν μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι εσείς δεν χρειάζεται να αγχωθείτε ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια του πάρτυ.

 

Η πινιάτα

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε κάποιον ανιματέρ ή αν ψάχνετε κάτι που θα βοηθήσει στην κορύφωση και την αγωνία του πάρτυ, μια καταπληκτική ιδέα είναι η πινιάτα. Η πινιάτα είναι ένα μεγάλο μπαλόνι, το οποίο είναι παραγεμισμένο με διάφορα παιχνίδια και λιχουδιές. Τα παιδιά συγκεντρώνονται γύρω από την πινιάτα, η οποία είναι κρεμασμένη σε ένα σταθερό σημείο, και αφού δέσουν τα μάτια τους για να μη βλέπουν, προσπαθούν να τη χτυπήσουν με ένα ρόπαλο και να τη σπάσουν. Μόλις αυτό γίνει, πέφτουν όλα τα παιχνίδια στο πάτωμα και τα παιδιά τρέχουν για να τα μαζέψουν. Έτσι, η πινιάτα αποτελεί από τη μία μια εξαιρετική ιδέα για παιδικά πάρτυ που κρατάει τα παιδιά απασχολημένα και με την αγωνία στα ύψη για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα δίνει στα παιδιά διάφορα παιχνιδάκια, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τους δώσετε επιπλέον στο τέλος τα συνηθισμένα δωράκια που μπορούν να κοστίσουν αρκετά χρήματα. Επιπλέον, η πινιάτα συμβάλλει και στη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ, δημιουργώντας υπέροχα θεματικά πάρτυ σε συνδυασμό και με άλλα είδη πάρτυ, όπως μπαλόνια και γιρλάντες.

παιδικό πάρτυ παιδιά αγκαλιά

Τα μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Τα μικρά παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια ενθουσιάζονται με τα μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, αφού νιώθουν ότι αφενός δημιουργούν κάτι νόστιμο και αφετέρου μοιάζουν στους μεγάλους. Φανταστείτε πόσο θα χαρούν οι μικροί σας καλεσμένοι όταν μαζευτούν στην κουζίνα και τους βοηθήσετε να πλάσουν τη ζύμη και να φτιάξουν τα δικά τους κουλουράκια σε διάφορα σχήματα ανάλογα με τα κουπάτ που έχετε. Αυτή αποτελεί μία από τις οικονομικότερες ιδέες για παιδικά πάρτυ, μπορεί όμως να εφαρμοστεί σε πάρτυ με μικρό αριθμό καλεσμένων, ενώ απαιτεί από εσάς υπομονή κυρίως την επόμενη μέρα, όταν θα κληθείτε να καθαρίσετε την κουζίνα.