Τα υπέρ και τα κατά των τεχνητών νυχιών

σχολη νυχιων

Τα τεχνητά νύχια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και αυτό διότι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία δύσκολα μία γυναίκα μπορεί να αγνοήσει. Όλο και περισσότερες σχολές παραδίδουν μαθήματα για τεχνητά νύχια και οι μαθήτριες αυξάνονται συνεχώς. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ως τεχνική τα τεχνητά νύχια συνδέονται και με κάποια μειονεκτήματα, τα οποία καλό είναι να γνωρίζει κάθε γυναίκα, έτσι ώστε να πάρει μια σωστή και ολοκληρωμένη απόφαση.
Η μεγάλη επιτυχία των τεχνητών νυχιών οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν λύσει βασικά προβλήματα αισθητικής και όχι μόνο φύσης στις γυναίκες. Επειδή δε λειτουργούν όπως ένα απλό βερνίκι νυχιών, αλλά ουσιαστικά χτίζονται πάνω στο νύχι, μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε αυτό να μακρύνει χωρίς να σπάει ή να ξεφλουδίζει. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γυναίκες που έχουν λεπτά νύχια ή που τα τρώνε με αποτέλεσμα αυτά να έχουν μικρύνει και εξασθενήσει.
Παράλληλα, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η μόνιμη διάρκεια των τεχνητών νυχιών σε αντίθεση με τα κοινά βερνίκια. Όσο και αν εκθειάζουμε τις εφαρμογές cnd shellac, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ακόμα και αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αλλά απλώς μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περίπου 2 εβδομάδες σε υγιή νύχια. Αυτό το μόνιμο αποτέλεσμα των τεχνητών νυχιών είναι που οδηγεί πολλές γυναίκες να επενδύουν σε αυτά με το σκεπτικό ότι θα τα χαρούν και με το παραπάνω χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα χαλάσουν με την πάροδο των ημερών, τις δουλειές του σπιτιού, την υψηλή θερμοκρασία και τα χτυπήματα.
Επιπλέον, όποια τεχνίτρια nail art έχει παρακολουθήσει κάποια βασικά σεμινάρια μανικιούρ, μπορεί να ζωγραφίσει όμορφα σχέδια και να εφαρμόσει ξεχωριστά διακοσμητικά πάνω στο τεχνητό νύχι, που του δίνουν μια ιδιαίτερη λάμψη και γοητεία, η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από καμία γυναίκα.
τεχνητα-νυχιαΑπό την άλλη πλευρά όμως τα τεχνητά νύχια δεν στερούνται μειονεκτημάτων. Ένα από τα βασικότερα είναι πως απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και έμπειρες τεχνίτριες κατά την εφαρμογή τους, που έχουν παρακολουθήσει με επιμέλεια διάφορα σεμινάρια τεχνητών νυχιών, διότι διαφορετικά μπορεί να προκύψει ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Η δυσκολία αυτή σωστής εφαρμογής τους κάνει τη διαδικασία χρονοβόρα και αρκετά ακριβή καθιστώντας τα τεχνητά νύχια ένα προϊόν που απευθύνεται σε λίγες γυναίκες.
Προσοχή πρέπει επίσης να δοθεί στην πιθανότητα ανάπτυξης εστιών μικροβίων κάτω από το τεχνητό και πάνω στο φυσικό νύχι. Επειδή αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το χτίσιμο του νυχιού από την τεχνίτρια, είναι το πρώτο πράγμα που αυτή μαθαίνει στο σεμινάριο νυχιών, αφού αφορά την υγιεινή της πελάτισσας. Αν το ακρυλικό νύχι σπάσει, δημιουργείται ένα κενό ανάμεσα σε αυτό και το φυσικό νύχι, κενό το οποίο αποτελεί ένα υγρό και θερμό περιβάλλον, που καθιστά τις συνθήκες για ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων ιδανικές. Παράλληλα, αν τα νύχια με τη βοήθεια του ακρυλικού μακρύνουν πολύ, μαζεύουν ακαθαρσίες από κάτω και δεν συμβάλλουν στη συνολική υγιεινή της περιοχής των χεριών.
Κατά συνέπεια, πριν μία γυναίκα αποφασίσει να εφαρμόσει τεχνητά νύχια καλό είναι να συνυπολογίσει μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της πρακτικής, για να γνωρίζει τι να περιμένει και με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες παρενέργειες.