Τα πάντα γύρω από τη δεξίωση του γάμου σας

δεξιωση γαμου

Η οργάνωση της γαμήλιας μέρας ξεκινάει τις περισσότερες φορές από πολύ νωρίς χρονικά – πολλές φορές ίσως και δύο χρόνια νωρίτερα από τη μεγάλη μέρα του γάμου. Τα περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια οργανώνουν με κάθε προσοχή τη γαμήλια τελετή και τη δεξίωση του γάμου τους, στοχεύοντας να ελαχιστοποιήσουν κάθε πιθανότητα απροόπτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα. Για το λόγο αυτό μάλιστα, συχνά απευθύνονται σε εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, που με την πείρα και την εμπειρία τους γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια -ακόμη και την πιο ασήμαντη- γύρω από τις δεξιώσεις. Τις περισσότερες φορές, οι πιο οργανωμένες αίθουσες δεξιώσεων και τα κτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό συνεργάζονται με δικούς τους ειδικούς, που σας εξασφαλίζουν την απόλυτη επιτυχία.δεξιωση γαμου

Πριν τη μεγάλη μέρα, λοιπόν, θα έχετε οργανώσει τα πάντα γύρω από τη διακόσμηση, το catering, τους καλεσμένους και τον τρόπο διαρρύθμισης των τραπεζιών, τον πρώτο χορό, τα τραγούδια της δεξίωσης και πολλά πολλά ακόμη. Όμως, καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι και για την ίδια τη δεξίωση, διαβάζοντας και συμβουλευόμενοι τους ειδικούς για το σύνηθες χρονοδιάγραμμα αυτής. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε περίπου υπ’ όψιν σας τί συμβαίνει και πότε και θα μπορέσουν όλα να κυλήσουν πιο ομαλά.

 

Το χρονοδιάγραμμα της δεξίωσης σας

Όπως και με την τελετή, έτσι και στη δεξίωση, ο χρόνος κυλά εξαιρετικά γρήγορα. Είναι ίσως η μαγεία της στιγμής που σας κάνει να χάνεται την αίσθηση του χρόνου. Θα ήταν επομένως μια πολύ καλή ιδέα να ορίσετε ένα πλάνο εξ αρχής με τα βασικά τμήματα, το οποίο θα έχετε γνωστοποιήσει στους υπευθύνους της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Έτσι όλα θα κυλήσουν ρολόι.

Οι περισσότερες δεξιώσεις διαρκούν ένα χρονικό διάστημα 5 με 6 ώρες, γι’ αυτό στο πλάνο σας κινηθείτε με βάση αυτό το χρονικό περιθώριο.

  • Στην πρώτη ώρα συνήθως φτάνουν στο χώρο της δεξίωσης οι καλεσμένοι. Η ώρα άφιξής τους θα εξαρτηθεί από την απόσταση του κέντρου από την εκκλησία. Κατά την είσοδό τους, τους σερβίρεται το ποτό (συνήθως cocktail) του καλωσορίσματος, ενώ μπορεί να υπάρχει και κάποιο είδος finger food στα τραπέζια μέχρι το σερβίρισμα.
  • Στην επόμενη μισή ώρα τις περισσότερες φορές καταφθάνει και το ζευγάρι. Είναι η στιγμή που όλο το προσωπικό που συμμετέχει στην τελετή πρέπει να έχει την απόλυτη προσοχή μήπως συμβεί κάποιο απρόοπτο. Το ζευγάρι μετά τη λαμπερή είσοδό του κατευθύνεται στο κέντρο του χώρου όπου είναι τοποθετημένη η γαμήλια τούρτα. Μετά το τελετουργικό του κοψίματος αυτής, έρχεται η στιγμή του πρώτου χορού. Τα φώτα χαμηλώνουν… Είναι η στιγμή της μαγείας.
  • Μπαίνοντας στη δεύτερη ώρα της δεξίωσης, έρχεται το σερβίρισμα. Οι άνθρωποι της εταιρείας catering ανακοινώνουν σε κάθε τραπέζι με τη σειρά να περάσει να σερβιριστεί στον μπουφέ, ενώ αν το γεύμα είναι σερβιστό, ξεκινά πρώτα με τα ορεκτικά και ακολουθεί το κυρίως πιάτο.
  • Η διαδικασία του φαγητού τις περισσότερες φορές διαρκεί περίπου μισή ώρα (στην περίπτωση, όμως, του μπουφέ όποιος επιθυμεί μπορεί να σερβιριστεί ξανά).
  • Φτάνοντας στο πρώτο τρίωρο της δεξίωσης το νεόνυμφο ζευγάρι σηκώνεται και περνά από κάθε τραπέζι κρατώντας τα γαμήλια ποτήρια του γεμάτα κρασί ή σαμπάνια. Με τον τρόπο αυτό το ζευγάρι ευχαριστεί τους δικούς του ανθρώπους για την τιμή να συμμετέχουν στη χαρά τους, ενώ παράλληλα δέχεται ευχές κατ’ ιδίαν (το κομμάτι αυτό πλέον λόγω έλλειψης χρόνου παραλείπεται στην εκκλησία μετά την τελετή). Πολλές φορές, την ίδια κίνηση κάνουν μετά το ζευγάρι και οι γονείς των νεονύμφων αλλά και οι κουμπάροι.
  • Μπαίνοντας στην τέταρτη ώρα και μέχρι το τέλος της δεξίωσης το κέφι έχει φουντώσει για τα καλά. Ο χορός είναι στα πάνω του και κανένας δεν μένει καθισμένος. Τις περισσότερες φορές, το κομμάτι αυτό της δεξίωσης διαρκεί μέχρι το τέλος αυτής, τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποια ενδιάμεσα διαλείμματα στο κομμάτι του χορού (ειδικά αν υπάρχει ζωντανή μουσική) για να ξεκουραστεί ο κόσμος και να παρεμβληθούν διάφορα έθιμα (πχ το πέταγμα της ανθοδέσμης από τη νύφη, το βίντεο προβολής της σχέσης που έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια κλπ).