Τέλειο χαμόγελο και πώς θα το αποκτήσετε!

ομορφο χαμόγελο λευκανση ορθοδοντικος tips

Όλοι μας ζηλεύουμε το χαμόγελο των σταρ που βλέπουμε στην τηλεόραση και τα περιοδικά. Λευκά, ίσια και απόλυτα συμμετρικά χαμόγελα προσθέτουν πολλούς πόντους στην εμφάνιση των τραγουδιστών, των μοντέλων και των ηθοποιών και τους κάνουν να μοιάζουν από άλλον πλανήτη. Για τους κοινούς θνητούς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καθημερινά βλέπουμε στον καθρέφτη μας κιτρινισμένα, στραβά και ασύμμετρα δόντια που έχουν ως αποτέλεσμα ένα θαμπό πρόσωπο, το οποίο δεν αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά του. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό; Η απάντηση είναι ναι. Αρκεί να είμαστε υπομονετικοί και διατεθειμένοι να περάσουμε αρκετές ώρες στην καρέκλα του οδοντιάτρου μας.

 

Ορθοδοντική θεραπεία

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα ονειρεμένο χαμόγελο, το οποίο όμως θα στηρίζεται σε σωστές βάσεις και θα αντανακλά την ορθή σύγκλειση των δοντιών μας, τότε η λύση είναι η ορθοδοντική θεραπεία. Πολλοί ενήλικες δεν τη σκέφτονται καν, επειδή δεν θέλουν να μοιάζουν σαν έφηβοι φορώντας σιδεράκια, όμως τα πράγματα έχουν προχωρήσει. Τα διάφανα σιδεράκια είναι πλέον γεγονός και μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ενήλικα που προτιμά διακριτικούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς. Με τα αόρατα σιδεράκια θα μεταμορφώσετε το χαμόγελό σας σε βάθος. Τα δόντια και τα οστά της γνάθου θα μπουν στη σωστή τους θέση και έτσι θα κάνετε μία επένδυση που θα σχετίζεται όχι μόνο με την ομορφιά του προσώπου σας αλλά και με τη συνολική στοματική σας υγεία για πάντα.

ομορφο χαμόγελο λευκανση ορθοδοντικος tips

Λεύκανση ή/και καθαρισμός

Η ορθοδοντική θεραπεία και τα διάφανα σιδεράκια πρέπει να συνδυάζονται με εντατικό οδοντικό και περιοδοντικό καθαρισμό ή εφόσον αυτό είναι απαραίτητο και λεύκανση. Ο καθαρισμός αφαιρεί την πέτρα, που μπορεί να κάνει τα δόντια να μοιάζουν κίτρινα, ενώ στην περίπτωση που οι λεκέδες στα δόντια είναι βαθιοί και έχουν εισχωρήσει στις στοιβάδες της αδαμαντίνης πρέπει να γίνει και λεύκανση που μπορεί να ανοίξει τον τόνο των δοντιών αρκετά. Έτσι, ο συνδυασμός των δύο αυτών μεθόδων, της ορθοδοντικής δηλαδή θεραπείας με τα αόρατα σιδεράκια που ισιώνει τα δόντια και του καθαρισμού ή της λεύκανσης που τα καθαρίζει και τα λευκαίνει, μπορεί να δημιουργήσει ένα φανταστικό χαμόγελο, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την άριστη στοματική σας υγιεινή.

 

Όψεις ρητίνης και πορσελάνης

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να επενδύσουν τόσο χρόνο, όπως κατά κανόνα απαιτείται με τα διάφανα σιδεράκια. Μία πολύ ταχύτερη αλλά αρκετά ακριβότερη λύση είναι η τοποθέτηση στα μπροστινά δόντια όψεων. Οι όψεις, που μπορούν να είναι κατασκευασμένες από ρητίνη ή πορσελάνη, τοποθετούνται στην εμπρόσθια πλευρά των δοντιών, καλύπτοντας έτσι πιθανούς αποχρωματισμούς και στραβές συγκλείσεις. Οι όψεις από ρητίνη είναι οικονομικότερες, όμως δεν είναι τόσο ανθεκτικές και έχουν το μειονέκτημα αφενός ότι μπορεί και αυτές να κιτρινίσουν με τον καιρό και αφετέρου ότι μετά από κάποια χρόνια χρειάζονται αλλαγή. Από την άλλη, οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ ανθεκτικότερες και ποιοτικότερες, όμως κοστίζουν και πολύ ακριβότερα. Σε κάθε περίπτωση, οι όψεις, σε αντίθεση σε τα αόρατα σιδεράκια και τον καθαρισμό, δεν θεραπεύουν το πρόβλημα, αλλά απλώς το καλύπτουν χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό χαμόγελο, το οποίο όμως μπορεί από κάτω να υποκρύπτει προβλήματα.

 

Πηγή: DR. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ. ΜΟΙΡΑΣ