Νύχια με gel. Μια άλλη πρακτική.

Τα νύχια με gel αποτελούν μια εναλλακτική πρακτική, σε σχέση με τον καλλωπισμό των νυχιών, με φυσικές μεθόδους, όπως το γαλλικό και το ημιμόνιμο μανικιούρ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο γυναικείο (κάθε άλλο παρά ασθενές) φύλο. Πρόκειται για μια σχετικά σύγχρονη μέθοδο περιποίησης των νυχιών, που κερδίζει έδαφος, έχει πλεονεκτήματα, αλλά χρειάζεται προσοχή και τις ανάλογες προφυλάξεις.

Στους αρχαίους πολιτισμούς…

Στην αρχαιότητα και δη στους ανεπτυγμένους πολιτισμούς δεν ήταν γυναικείο «προνόμιο», αλλά πραγμοτοποιούταν και από άνδρες, που κατά κύριο λόγο, ανήκαν στη βασιλική οικογένεια, τον αριστοκρατικό κύκλο και τους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, πριν ριχτούν στη μάχη. Σε πολλές περιπτώσεις το χρώμα και το υλικό του μανικιούρ υποδήλωνε και τη διαφορά μεταξύ των κοινωνικών τάξεων. Σύντομα επικράτησε το κόκκινο χρώμα, ασορτί με το χρώμα των χειλιών.

Στη Γαλλία των αρχών του 20ου αιώνα, οι παριζιάνες ανακαλύπτουν το «γαλλικό» μανικιούρ, που στο εγγύς μέλλον επρόκειτο να κατακτήσει μεγάλο μέρος των γυναικιαίων προτιμήσεων. Στις μεσοπολεμικές Η.Π.Α. εμφανίζεται το σύγχρονο μανό, πιο ανθεκτικό, σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε.

νύχια με gelΜανικιούρ με λάμπα UV

Η εξέλιξη θα φέρει το ημιμόνιμο και το μανικιούρ με gel, τα τεχνητά νύχια. Στις περιπτώσεις αυτές, το βάψιμο πραγματοποιείται με μηχάνημα, υπό τη λάμπα UV, όπως και στο ημιμόνιμο, που στεγνώνει το πυκνό gel. Πολλοί ειδικοί κρούουν τον κώδων του κινδύνου, σχετικά με την υπερβολική έκθεση των νυχιών, υπό την ακτινοβολία αυτή. Σε ακραίες περιπτώσεις, προειδοποιούν και για καρκίνο του δέρματος. Προτείνονται προφυλάξεις, όπως η επάλειψη στα νύχια αντηλιακού, με υψηλό δείκτη προστασίας.

Όμορφα νύχια με gel

Το gel προσφέρει ποικίλες δυνατότητες για δημιουργία όμορφων σχημάτων, μυτερά, τετράγωνα, με καμπύλες, σε συνδυασμούς διαφόρων χρωματισμών. Οπτικά, τα τεχνητά νύχια μοιάζουν πολύ με τα φυσικά.

Σελάκ, μια νέα συνδυαστική τεχνική

Τελευταία έχει αναπτυχθεί η τεχνοτροπία του «σελάκ». Πρόκειται για υβριδικό υλικό, που τοποθετείται πάνω στο φυσικό νύχι. Είναι πιο εύκολο στην αφαίρεση. Διαρκεί, όπως και το κλασικό gel, περίπου τρεις εβδομάδες.

Πλεονεκτήματα των νυχιών με gel:

  • Πρόκειται για άοσμο στοιχείο.
  • Δεν αποκολλάται από το φυσικό νύχι, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις.
  • Αποφεύγεται η «βρώση» των ονύχων. Σίγουρα δεν είναι φαγώσιμο, αλλά πολλοί τρώνε τα νύχια τους, από νευρικότητα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανάπτυξη του νυχιού. Εν ολίγοις μακραίνει κανονικά.

Μειονεκτήματα συνοψίζονται ως εξής:

  • Η αφαίρεση του gel πραγματοποιείται με λίμα, οπότε ο τραυματισμός του νυχιού, συχνά είναι αναπόφευκτος.
  • Σε περίπτωση σπασίματος, πρέπει να αλλάξει ολόκληρο το νύχι.
  • Η διαδικασία τοποθέτησης είναι σχετικά χρονοβόρα, καθώς διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.
  • Η θεραπεία, με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί να κάνει τα νύχια πιο λεπτά.

Νύχια με gel. Μόνη ή με επαγγελματία;

Υπάρχουν τρόποι και μέθοδοι, που η τοποθέτηση των τεχνητών νυχιών μπορεί να γίνει και χωρίς την καταφυγή σε ειδικό αισθητικό. Στην περίπτωση αυτή βέβαια απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως κατά την αφαίρεση. Οι επαγγελματίες οφείλουν να αποστειρώνουν τα εργαλεία τους στον κλίβανο.

Το gel στα νύχια προσφέρει άλλη μια λύση στη διαμόρφωση της γυναικείας ομορφιάς, στη δημιουργία ωραίων νυχιών. Σε κάθε περίπτωση η αποφυγή υπερβολών είναι προς όφελος της γυναίκας, τόσο από άποψη υγείας όσο και από πλευράς γοητείας, όπως κάθε θηλυκό μπορεί να αποπνεύσει, με το μοναδικό της τρόπο. Γαλλικό, ημιμόνιμο και με gel μανικιούρ αποφέρουν μια πολλαπλότητα επιλογών, με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή μπορεί να γίνεται και ανά περίπτωση.