Μικρές συμβουλές υγιεινής διατροφής και άσκησης που εντάσσονται εύκολα στην καθημερινότητά σας

Αν και όλοι επιθυμούμε να έχουμε ένα όμορφο, γυμνασμένο και λεπτό σώμα, αυτό δεν είναι πάντα κάτι εύκολο να επιτευχθεί. Η καθημερινή επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι για τους περισσότερους αδύνατον να συνδυαστεί με το απαιτητικό πρόγραμμά τους, ενώ οι συμβουλές που δίνουν οι διαιτολόγοι είναι συχνά ακατόρθωτο να ακολουθηθούν, τουλάχιστον κατά γράμμα. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια εύκολα tips υγιεινής διατροφής και άσκησης, τα οποία μπορεί να μην σας κάνουν να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα, θα σας βοηθήσουν, όμως, να αντιληφθείτε την ευεξία αυτών των πρακτικών και ίσως σας δώσουν κίνητρο για κάτι περισσότερο.
Η πρώτη συμβουλή είναι να αντικαθιστάτε όπου μπορείτε ένα βλαβερό συστατικό με ένα υγιεινό. Για παράδειγμα, μπορείτε στον καφέ σας να βάζετε καστανή αντί για άσπρη ζάχαρη ή γάλα με χαμηλά λιπαρά. Επίσης, για το τοστ σας καλό είναι να αγοράζετε βραστή γαλοπούλα και όχι πάριζα και κασέρι αντί για κίτρινο τυρί. Αντίστοιχα, μπορείτε να τρώτε μαύρο ψωμί αντί για λευκό και γενικά να προτιμάτε τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως στα μακαρόνια ή το ρύζι. Τέτοιες μικρές αλλαγές δεν θα σας κοστίσουν τίποτα, ούτε σε χρήματα ούτε σε γεύση και θα σας γλιτώσουν από πολλές θερμίδες και επιβλαβή για τον οργανισμό σας συστατικά.

Κατά αντιστοιχία, μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιες συνήθειες της καθιστικής ζωής με δραστηριότητες που θα κινητοποιήσουν τον οργανισμό σας. Ανεβείτε με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε μισή ώρα αντί να οδηγήσετε το αυτοκίνητο και να κολλήσετε στην κίνηση ή πάρτε έναν φίλο σας και κάντε μια βόλτα με γρήγορο βάδισμα, ενόσω τα λέτε, αντί να κάθεστε σε μια καφετέρια. Επίσης, μπορείτε να βάλετε χρονόμετρο όσο κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Έτσι, και θα τις τελειώσετε πολύ πιο γρήγορα και θα ανεβάσετε σφυγμούς αντί να σφουγγαρίζετε νωχελικά χαζεύοντας τηλεόραση.
Μια άλλη ανώδυνη συνήθεια που συμβάλλει στην ευεξία μας χωρίς να μας στερεί τίποτα είναι το νερό. Πιείτε πολύ νερό, τόσο που να φουσκώσετε. Στη συνέχεια, θα φάτε λιγότερο αλλά και γενικά το νερό θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα καθαρίσει το σώμα σας.
Για το βραδινό μασούλημα που όλοι λατρεύουμε μπροστά στην τηλεόραση μετά από μια κουραστική μέρα, σκεφθείτε το λίγο παραπάνω. Δεν χρειάζεται να το κόψετε, αλλά μπορείτε να το κάνετε με πιο υγιεινά snacks. Αντί για τσιπς, μπορείτε να φάτε ποπ κορν που θα φτιάξετε εσείς σπίτι σας με ελαιόλαδο και αντί για σοκολάτα την ανάγκη σας για γλυκό θα ικανοποιήσουν μία μπάρα δημητριακών, αποξηραμένα φρούτα ή δημητριακά με μέλι.
Και μιας και αναφέρθηκε το μέλι, καλό είναι να γνωρίζετε πως αυτό αποτελεί ένα δώρο της φύσης σε εμάς. Αν αντί για ζάχαρη βάζετε στο τσάι σας μέλι και αντί για πραλίνα φουντουκιού αλείφετε το ψωμί σας με μαργαρίνη και μέλι, θα απαλλαγείτε από πολλές θερμίδες, θα γλυκαθείτε όπως θέλετε, θα δώσετε στο σώμα σας ενέργεια αλλά με σωστό τρόπο και όλα αυτά με ένα υλικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες ιδιαίτερα πολύτιμες. Η γεύση του μάλιστα θα σας αποζημιώσει.