Μικρά μυστικά και λεπτομέρειες

επιπλα τραπεζακι σαλονιου

Υπάρχουν κάποια σπίτια σαν βγαλμένα από τις σελίδες περιοδικών διακόσμησης -αποπνέουν συνήθως μια ανώτερη αίγλη και μια λεπτή αισθητική που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά. Τις περισσότερες φορές, έχουν χειροποίητα έπιπλα ή άλλα κομμάτια διακόσμησης, που φανερώνουν και υπονοούν το μεράκι όχι μόνο του ανθρώπου που τα δημιούργησε αλλά και αυτού που τα επέλεξε με σύνεση και φροντίδα. Το στυλ, άλλωστε, είναι μικρά στοιχεία που εντοπίζονται στη διακόσμηση και στα έπιπλα ενός σπιτιού αλλά και ενός επαγγελματικού χώρου. Και τις περισσότερες φορές, δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά επιλογών.

 

Οι ειδικοί συστήνουν να εντάξετε και να επικεντρωθείτε σε κάποια κομμάτια που χαρακτηρίζονται από τον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων ως κλασικά. Πρόκειται για επιλογές διαχρονικές, που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα αλλά κυριαρχούν δυναμικά όσα χρόνια κι αν περάσουν. Με τις επιλογές αυτές, μπορείτε να παίξετε και να δημιουργήσετε. Λειτουργούν ως κατευθυντήριες «οδηγίες», όπως θα μπορούσαμε απλά να τις ονομάσουμε, ως βάση δηλαδή για περαιτέρω έμπνευση και δημιουργία.

  • Το ζεστό χαλί που ξεχωρίζει: Τα χαλιά σε γενικότερο επίπεδο προσδίδουν θαλπωρή και ζεστασιά σε ένα χώρο. Καθαρά και από τη λειτουργική τους πλευρά, η ατμόσφαιρα αλλάζει. Ένα καλό και ζεστό χαλί, όμως, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Μιλάμε για τις αγαπημένες όλων φλοκάτες, που θα ζεστάνουν με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο τα κρύα βράδια. Η φλοκάτη αποπνέει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση γλύκας συγκριτικά με τα άλλα χαλιά. Απλώς, σκεφτείτε την εικόνα αν απολαμβάνετε μια ζεστή σοκολάτα μπροστά από το τζάκι. Τα σαλόνια είναι ο πλέον ιδανικός χώρος του σπιτιού για να τοποθετήσετε την αγαπημένη σας φλοκάτη. Κινηθείτε με βάση τη χρωματική απόχρωση των επίπλων σας για ένα γαλήνιο και «ασφαλές» οπτικά αποτέλεσμα.επιπλα τραπεζακι σαλονιου
  • Δέρμα το πολυτελές. Και φυσικά το κλασικά αξεπέραστο και ασύγκριτο. Το μόνο, ίσως, υλικό που επιβάλλεται απλώς με την παρουσία του. Η ποιότητα των δερμάτινων επίπλων θα πρέπει να είναι υψηλή, γεγονός που θα τα κάνει αγορές και επιλογές κυριολεκτικά για μια ζωή. Αν όμως δεν σας αρέσει να ντύσετε όλο το σαλόνι σας με δερμάτινα έπιπλα, μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα κομμάτι, παραδείγματος χάριν σε μια πολυθρόνα, ένα μικρό σκαμπό και να σπάσετε το βαρύ αποτέλεσμα που αυτομάτως δημιουργείται με μαξιλάρες σε έντονα χρώματα ή ριχτάρια. Η δημιουργική αντίθεση θα βοηθήσει να «δέσει» το δέρμα με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου.
  • Το chic coffee table. Βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού ή του καθιστικού και στο επίκεντρο της προσοχής. Μπορεί όλοι να αναζητούν με αγωνία την τέλεια καρέκλα και τον πιο λειτουργικό και στυλάτο καναπέ, όμως τα βλέμματα θα τα μαγνητίσει το τραπεζάκι. Η επιλογή του καθορίζεται όχι μόνο από το στυλ, το ύφος και τη γενικότερη αισθητική του χώρου (κλασικό ύφος ή μίνιμαλ μοντέρνες επιλογές) αλλά και από τις διαστάσεις και τις αποστάσεις των επίπλων (όλοι επιβάλλεται να μπορούν να το φτάσουν όταν κάθονται γύρω του) και τη γενικότερη διαρρύθμιση (σε ένα χώρο με κυκλική διαρρύθμιση των επίπλων, ένα στρογγυλό coffee table θα αποτελούσε οπτική παραφωνία). Δώστε του τη δέουσα προσοχή και θα σας αποζημιώσει.