Καθαρισμός χαλιών: πώς θα διαλέξετε το καλύτερο ταπητοκαθαριστήριο

καθαρισμος χαλιων

Όταν βάζουμε πάνω από όλα την υγεία των παιδιών μας και θέλουμε ένα καθαρό σπίτι, ξέρουμε καλά ότι ένα από τα βασικότερα πράγματα είναι ο καθαρισμός χαλιών. Στα χαλιά συγκεντρώνονται ακάρεα, σκόνη και βρομιές από τα παπούτσια, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να τα πλένουμε συχνά, ειδικά αν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με αυτά. Σε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο, αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα και να γίνει σωστή δουλειά. Ο καθαρισμός χαλιών αλλά και η φύλαξή τους τους θερινούς μήνες είναι κάτι που απαιτεί τεχνογνωσία και σύγχρονο εξοπλισμό, οπότε είναι αδύνατον να γίνει σωστά και ολοκληρωμένα στο σπίτι. Ο ετήσιος καθαρισμός πριν το καλοκαίρι πρέπει να γίνεται από τους ειδικούς. Πώς, όμως, θα διαλέξουμε τους ειδικούς; Τι πρέπει να προσέξουμε, για να βρούμε τους καλύτερους;

Βιολογικός καθαρισμός χαλιών

Σε μια εποχή, στην οποία η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική, το να επιλέγουμε τη βιολογική λύση είναι θέμα ευθύνης αλλά και προσωπικής ωφέλειας. Το να χρησιμοποιεί το ταπητοκαθαριστήριο οργανικά, βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που δεν αφήνουν κατάλοιπα όχι μόνο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά ωφελεί και εμάς τους ίδιους. Τα βαριά χημικά προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα στους ευπαθείς οργανισμούς, ενώ ταυτόχρονα βλάπτουν και τα χαλιά, ειδικά αυτά που είναι χειροποίητα και έχουν ευαίσθητη υφή.

Πρόσθετες υπηρεσίες

Το θέμα του καθαρισμού χαλιών είναι πολύ πιο σύνθετο από απλώς ένα πλύσιμο. Το σωστό ταπητοκαθαριστήριο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές πρόσθετες υπηρεσίες που εγγυώνται ότι το χαλί σας θα επιστρέψει σπίτι πεντακάθαρο αλλά και αψεγάδιαστο. Έτσι, καλό είναι να διαλέξετε ένα καθαριστήριο χαλιών που φροντίζει για το στέγνωμα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, φροντίζει τα χρώματα του χαλιού, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου και αποκατάστασης τυχόν ψεγαδιών ή άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, όπως αδιαβροχοποίηση των χαλιών. Κάποια ταπητοκαθαριστήρια πραγματοποιούν και ξηρό καθαρισμό κατ’ οίκον, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο αν δεν θέλετε να βγάλετε τα χαλιά από το χώρο σας και έπειτα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως. Η φύλαξη των χαλιών κατά τους θερινούς μήνες είναι, τέλος, κάτι, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία, αν θέλετε τα χαλιά σας να είναι ασφαλή και σωστά αποθηκευμένα μέχρι να τα χρειαστείτε ξανά.

καθαρισμος χαλιων

Ευχαριστημένοι πελάτες

Ρίξτε μια ματιά στο τι γράφουν άλλοι πελάτες για το ταπητοκαθαριστήριο είτε στη σελίδα του στο internet είτε σε άλλες σελίδες. Αν πρόκειται για επιχείρηση στη γειτονιά σας, μπορείτε να ακούσετε τα σχόλια άλλων πελατών από κοντά. Αυτό θα σας δώσει μια εικόνα του αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι στο επίπεδο που χρειάζονται τα χαλιά σας και αν η σχέση ποιότητας- τιμής είναι η σωστή.

Προσφορές

Πολλά ταπητοκαθαριστήρια δίνουν στους πελάτες τους αλλά και σε νέους πελάτες εξαιρετικές προσφορές. Αν ξέρετε τη δουλειά που γίνεται, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός χαλιών παρέχεται συχνά με μεγάλη έκπτωση, όταν γίνεται εκτός σεζόν.