Ιδέες για να διακοσμήσετε τα σαλόνια σας

φωτιστικα

Φτιάξατε επιτέλους το σαλόνι σας και τώρα θέλετε να το διακοσμήσετε με τα απαραίτητα διακοσμητικά; Έχετε μπερδευτεί και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε; Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό, ο οποίος θα σας βοηθήσει πολύ για να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Πολυθρόνες

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι οι πολυθρόνες, που πλαισιώνουν το σαλόνι σας. Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος θα πρέπει να δώσετε σημασία στον αριθμό των πολυθρόνων, προτιμήστε για να είστε σίγουροι για το αισθητικό αποτέλεσμα δύο πολυθρόνες. Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσετε σημασία στο που θα τις τοποθετήσετε, θα πρέπει να είναι σε μέρος όπου να μην μπλοκάρουν το χώρο, δηλαδή  συμμετρικά σε σχέση με τον καναπέ σας. Το χρώμα τους θα ήταν καλό να είναι το ίδιο με το χρώμα του καναπέ.

Δείτε όλη την συλλογή με πολυθρόνες

πολυθρονα demy

Τραπεζάκι σαλονιού

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της επίπλωσης του σαλονιού σας, διότι είναι το κέντρο του. Διαλέξτε ένα τραπεζάκι, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες σας και να έχει διαστάσεις, οι οποίες θα είναι αρμονικές με το χώρο και τα υπόλοιπα έπιπλα σαλονιού. Διαλέξτε το σχέδιο που σας αρέσει περισσότερο και τα υλικά κατασκευής που ταιριάζουν στο χώρο σας, για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε όλη την συλλογή με τραπεζάκια σαλονιού

τραπεζακι σαλονιου

Σύνθεση

Διαλέξτε μία ωραία σύνθεση που να ανταποκρίνεται στο στυλ των επίπλων του σαλονιού σας, για παράδειγμα εάν τα υπόλοιπα έπιπλα σας έχουν μοντέρνο σχεδιασμό διαλέξτε μία σύνθεση με  μοντέρνο σχέδιο. Επιλέξτε για την σύνθεσή σας πόσους αποθηκευτικούς χώρους θα θέλατε να έχει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε είναι η σύνθεσή σας να έχει την ίδια χρωματική απόχρωση με τα υπόλοιπα έπιπλά σας.

Δείτε όλη την συλλογή με συνθέσεις

συνθεση

Βιτρίνα

Μία ωραία βιτρίνα είναι ικανή να μεταμορφώσει το σαλόνι σας σε έναν ιδιαίτερο χώρο, αφού του προσδίδει στυλ. Η καλύτερη επιλογή, που μπορείτε να κάνετε σε ότι αφορά τις βιτρίνες είναι να διαλέξετε μία, η οποία θα είναι ταιριαστή σε χρώμα με τα υπόλοιπα έπιπλα, αλλά θα μπορεί να χρησιμεύσει και ως αποθηκευτικός χώρος. Αν δεν σας αρέσουν οι βιτρίνες ή νιώθετε πως δεν σας χρειάζεται μία βιτρίνα μπορείτε να βάλετε στο σαλόνι σας ένα πολύ ωραίο μπαρ, που θα χρησιμεύσει και πάλι ως αποθηκευτικός χώρος.

βιτρινα

Βιβλιοθήκη

Μία καλαίσθητη και φινετσάτη βιβλιοθήκη είναι η καλύτερη επιλογή για να μπορέσετε να αναδείξετε τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της προσωπικής σας βιβλιοθήκης ή εκείνα, τα οποία θέλετε να έχετε κοντά σας για να τα διαβάζετε καθώς περνάτε χρόνο στο σαλόνι σας. Επιλέξτε μία βιβλιοθήκη μικρού όγκου, που όμως να μπορεί να σας προσφέρει την απαραίτητη ομορφιά για το σαλόνι σας.

Δείτε όλη την συλλογή με βιβλιοθήκες

βιβλιοθηκη

Κονσόλες και καθρέφτες

Μία όμορφη κονσόλα μαζί με ένα ωραίο καθρέφτη πάνω της θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό δίδυμο εάν έχετε τον απαραίτητο χώρο στο σαλόνι σας. Η κονσόλα εκτός από πολύ όμορφη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κιόλας σαν αποθηκευτικός χώρος απαραίτητων εγγράφων καθώς επίσης και άλλων σημαντικών αντικειμένων που τα χρειάζεστε εκεί μαζί σας. Τοποθετήστε πάνω της ένα ωραίο βάζο και δημιουργήστε έτσι μία από τις πιο όμορφες γωνιές του σαλονιού σας.

κονσολα

Φωτιστικά

Τα φωτιστικά είναι πολύ σημαντικά, διότι εκτός του ότι αποτελούν το μέσο από το οποίο ο χώρος σας φωτίζεται είναι εξαιρετικά και ως διακοσμητικά. Διαλέξτε εκτός όλων των άλλων και ένα ιδιαίτερο φωτιστικό δαπέδου για έξτρα στυλ.

Δείτε όλη την συλλογή με φωτιστικά

φωτιστικα

Τελευταία συμβουλή

Μην μπερδεύετε ποτέ τα είδη επίπλων μεταξύ τους γιατί το αποτέλεσμα είναι αρκετά αντιαισθητικό. Για παράδειγμα τα χειροποίητα έπιπλα πρέπει να συνδυάζονται μόνο με χειροποίητα έπιπλα και όχι με έπιπλα άλλου είδους.