Είδη υγιεινής απαραίτητα για το μπάνιο

mafou.gr - Είδη Υγιεινής - Μπάνιο

Τα είδη υγιεινής αποτελούν βασικό στοιχείο για το μπάνιο. Αφού είναι σημαντικός παράγοντας της γενικότερης υγιεινής των κατοίκων του σπιτιού. Εξίσου σημαντική είναι η ορθή επιλογή τους για την σωστή λειτουργία αλλά και αισθητική του πανιού. Τα είδη υγιεινής και μπάνιου πρέπει να επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και η τοποθέτησή τους να πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση και φυσικά την εργασία των ειδικών.

 

 

Είδη υγιεινής: Μπανιέρα και ντουζιέρα

Η μπανιέρα καλό είναι να είναι σχηματικά ασύμμετρη, ώστε να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, οικονομική και χωροταξική, καλό είναι να τοποθετηθεί κουρτίνα, προστατευτικό τζάμι ή καμπίνα. Με σκοπό να μην υπάρχει εκχύλιση υδάτων όταν κάποιος κάνει ντους. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα έπιπλα του μπάνιου από πρόωρη φθορά αλλά και εσείς καθαρίζετε λιγότερο. Σε ό,τι αφορά τη ντουζιέρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα είδη αλλά και στα αξεσουάρ τους. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε από ντουζιέρες καμπίνες με υδρομασάζ μέχρι απλές χτισμένες. Τα αξεσουάρ πολλές φορές κάνουν την διαφορά. Όπως για παράδειγμα οι μπαταρίες μπάνιου και πολλά ακόμα που μπορείτε να τα βρείτε σε διαφορετικές τιμές και σχέδια.

mafou.gr - μπαταρίες μπάνιου (2)

 

Απλές και πρακτικές λύσεις για το μπάνιο

Οι θερμοστατικές μπαταρίες μπάνιου θεωρούνται ως οι πλέον πρακτικές, καθώς η χρήση τους προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας στον επιθυμητό βαθμό και η διατήρηση της σταθερότητάς της κάνει τη διαδικασία του ντους πιο ξεκούραστη και πιο ευχάριστη. Κυρίως όμως χρειάζεται για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αφού με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η πρόκληση εγκαυμάτων από πιθανή απότομη αύξηση της θερμότητας του νερού. Επίσης εξοικονομείτε νερό καθώς καταναλώνεται μόνο η αναγκαία ποσότητα.

Τα τηλέφωνα μπάνιου συνήθως συνοδεύονται από σπιράλ, που κουμπώνουν με τη ντουζιέρα. Η επιλογή της ποιότητας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να είναι ανθεκτικό στο χρόνο και να μην έχει κενά από τα οποία να διαρρέει νερό, κατά τη διάρκεια του ντους. Επίσης καλό είναι να τοποθετούνται στηρίγματα στα τοιχώματα, για να στηρίζεται στα ύψη που χρειάζονται τα μέλη του νοικοκυριού.

 

Σώματα μπάνιου

Μια νέα τάση αποτελούν τα σώματα μπάνιου, θερμαντικές κρεμάστρες για πετσέτες που λειτουργούν με ηλεκτρισμό. Εάν το επιτρέπει η δομή του λουτρού και φυσικά το εύρος του ελεύθερου χώρου προσφέρουν πρακτικές λύσεις, όχι μόνο στο κρέμασμα αλλά και στο στέγνωμα των πετσετών. Υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη και σε τιμές για όλα τα βαλάντια.

mafou.gr - Είδη Θέρμανσης - Σώματα Μπάνιου

 

Λεκάνη τουαλέτας και εξαρτήματα

Η λεκάνη της τουαλέτας αποτελεί ίσως το πιο βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της υγιεινής. Η ορθή τοποθέτησή της στο χώρο σε συνάρτηση με το καζανάκι και τα εξαρτήματά του, το σιφώνι και το φλουσόμετρο, συνίσταται για τη σωστή ροή του νερού, αλλά και την εκμετάλλευση ολόκληρου του χώρου. Το λουτρό διαθέτει πολλά αξεσουάρ και σταθερά κατασκευασμένα αντικείμενα. Όπως είναι η μπανιέρα και η λεκάνη που εάν δε δομηθούν κατάλληλα πιθανό να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές οι άνθρωποι παθαίνουν αρρώστιες από τις κακές συνθήκες υγιεινής. Από ακατάλληλη χρήση των στοιχείων αυτών. Αλλά και αμέλεια στο βασικό κομμάτι της διατήρησης της καθαριότητας. Δομικά λανθασμένες συνδέσεις σε σωλήνες υδρορροής σε μονοκατοικίες, ακόμα και σε σύγχρονες πολυκατοικίες, συνήθως καταλήγουν σε δαπανηρές ζημιές. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η έκφραση «είδη υγιεινής» αποτελεί τη λέξη «υγεία» που είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Η πρόληψη με την εξ΄αρχής κατασκευή τις κατάλληλες υποδομές από επαγγελματίες που γνωρίζουν το αντικείμενο αποτελεί ένα εχέγγυο για λιγότερα προβλήματα στους χώρους της κατοικίας.