Γυναικείες τσάντες: πώς να τις συνδυάσετε σωστά με τα παπούτσια

γυναικειες τσαντες

Τα δύο πιο αγαπημένα αξεσουάρ όλων των απανταχού γυναικών είναι οι τσάντες και τα παπούτσια. Κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να βγούμε από το σπίτι, ένα ερώτημα μας τριβελίζει το μυαλό: πώς θα συνδυάσουμε την τσάντα με τα παπούτσια σε ένα κομψό σύνολο χωρίς λάθη. Σίγουρα αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα, αφού τόσο η τσάντα όσο και τα παπούτσια αποτελούν σημείο αναφοράς για το γυναικείο στυλ. Μπορεί κανείς να μην προσέξει τι παντελόνι ή μπλούζα φοράμε, όμως τα μάτια όλων πέφτουν αμέσως στη τσάντα και το παπούτσι. Ωστόσο, ο καιρός που οι γυναικείες τσάντες συνδυάζονταν με πολύ αυστηρό τρόπο με τα παπούτσια περιορίζοντας κατά πολύ τις επιλογές και το προσωπικό γούστο της καθεμιάς έχει παρέλθει οριστικά. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε κάποια σημεία, τα οποία εκτίθενται παρακάτω, όμως ο κανόνας του ίδιου χρώματος παπουτσιού και τσάντας είναι απλώς μια παλιά και ξεπερασμένη αντίληψη. Στην εποχή των ιδιαίτερων εμφανίσεων και της ελευθερίας στο γούστο ο γενικός κανόνας είναι πως ό,τι φοράμε θα είναι όμορφο πάνω μας, αν μας εκφράζει και αναδεικνύει την προσωπικότητά μας.

Ύφασμα

Αν και ο κανόνας της απόλυτης ομοιότητας δεν ισχύει πια, οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στην τσάντα και το παπούτσι. Και αυτό φαίνεται εμφατικά στον τομέα του υφάσματος. Καλό είναι τα υφάσματα να μοιάζουν το ένα στο άλλο, για να μην προκύπτει ένα άσχετο σύνολο. Για παράδειγμα, δεν θα δείχνει καθόλου ωραίο να φορέσουμε καστόρινες γόβες και να τις συνδυάσουμε με πάνινη τσάντα. Βέβαια, αυτός ο κανόνες αμβλύνεται αρκετά στο sporty chic στυλ, όπου γίνονται πολύ ετερόκλητοι συνδυασμοί, όπως πάνινα sneakers με δερμάτινη τσάντα. Οπότε αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το να μείνουμε μακριά από τους πολύ ακραίους συνδυασμούς.

γυναικεια τσαντα

Χρώμα

Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται τα παπούτσια να έχουν το ίδιο χρώμα με τη τσάντα. Σε μια εποχή, στην οποία κυκλοφορούν γυναικείες τσάντες και παπούτσια σε δεκάδες χρώματα, κάτι τέτοιο θα μας υποχρέωνε να έχουμε πάρα πολλά κομμάτια από κάθε αξεσουάρ. Το θέμα, όμως, είναι τα δύο χρώματα να ταιριάζουν και ιδανικά να συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Μπορούμε να διαλέξουμε παρόμοιες αποχρώσεις, όπως μαύρο και γκρι ή καφέ και μπεζ, ή εναλλακτικά να φορέσουμε παπούτσια στο χρώμα ενός στοιχείου της τσάντας. Για παράδειγμα, αν έχουμε μια γυναικεία τσάντα σε μαύρο χρώμα με χρυσό κούμπωμα, μπορούμε κάλλιστα να φορέσουμε χρυσές γόβες, αφού άλλωστε το μεταλλιζέ χρώμα είναι πολύ της μόδας φέτος.

Ύφος

Το mix’ n’ match είναι το απόλυτο trend, οπότε η ελευθερία κινήσεων, όταν μιλάμε για γυναικείες τσάντες και παπούτσια, είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές λατρεύουν το συνδυασμό sneakers με μικρό τσαντάκι ή φάκελο, ενώ πολύ δυναμικά έρχεται στο προσκήνιο ο συνδυασμός γόβας στιλέτο με σακίδιο πλάτης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε σε γενικές γραμμές να τολμήσουμε να κάνουμε θαρραλέες επιλογές χωρίς να περιοριζόμαστε στο δίπολο βραδινά παπούτσια- μικρό τσαντάκι ή casual παπούτσια- μεγάλη γυναικεία τσάντα. Σίγουρα, πάντως, πριν διαλέξουμε οποιοδήποτε κομμάτι, για να υποστηρίξει το outfit μας, θα πρέπει να προσέξουμε και άλλα στοιχεία, όπως τα ρούχα και τα κοσμήματα που φοράμε.