Γυναικεία γυαλιά ηλίου: ποια σας ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

γυναικεία γυαλιά ηλίου

Κάθε γυναίκα έχει το ίδιο πρόβλημα. Όταν έρθει η ώρα να αγοράσει γυαλιά ηλίου, δεν ξέρει τι να διαλέξει και τι είναι αυτό που της πηγαίνει. Ταλαντεύεται ανάμεσα στο να πάρει κάτι κλασικό και διαχρονικό που ταιριάζει στα περισσότερα πρόσωπα ή να τολμήσει κάτι διαφορετικό που θα εντυπωσιάσει. Το πρόβλημα με τα γυναικεία γυαλιά ηλίου είναι πως δεν είναι και τόσο εύκολο να καταλάβει κανείς αμέσως τι του πηγαίνει και τι όχι. Χρειάζεται εξοικείωση, πολλές ώρες στον καθρέφτη και εκατοντάδες φωτογραφίες, για να είμαστε σίγουρες. Ή απλά να γνωρίζουμε το σχήμα του προσώπου μας και να είμαστε υποψιασμένες για το σκελετό που του ταιριάζει καλύτερα. Σίγουρα, η δεύτερη επιλογή είναι πιο σύντομη και μπορεί να μας φανεί χρήσιμη όταν φτάσουμε στο κατάστημα οπτικών και πρέπει να διαλέξουμε. Ας δούμε, λοιπόν, τον παρακάτω συνοπτικό οδηγό.

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ σχήμα προσώπου, αυτό δηλαδή στο οποίο το πηγούνι είναι πιο στενό από το μέτωπο και έχεις απαλές καμπύλες, θεωρείται το ιδανικό σχήμα για τα πάντα, από τα μαλλιά και το μακιγιάζ μέχρι τα γυαλιά ηλίου και αυτό επειδή είναι το πιο αρμονικό. Θεωρητικά, λοιπόν, μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας αρέσει και να το φορέσετε πετυχημένα. Σίγουρα, μπορείτε να πειραματιστείτε με έντονα σχέδια και φαρδιά γυαλιά, αρκεί να μην εξέχουν πολύ από το πρόσωπό σας.

Στρογγυλό πρόσωπο

Το στρογγυλό πρόσωπο δεν έχει καθόλου γωνίες και το μέτωπο έχει το ίδιο φάρδος με το πηγούνι. Συνεπώς, το ζητούμενο εδώ είναι να δημιουργηθούν γωνίες που θα απαλύνουν την έντονη καμπύλη. Γυναικεία γυαλιά ηλίου σε γεωμετρικά σχέδια αλλά και στενοί, ορθογώνιοι ή τετράγωνοι σκελετοί θα δώσουν μήκος στο πρόσωπο με τον πιο απλό τρόπο.

γυναικεία γυαλιά ηλίου

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει τα εξής χαρακτηριστικά: φαρδύ μέτωπο, στενό σαγόνι και έντονα ζυγωματικά. Πρόκειται για ένα πολύ καλοσχηματισμένο πρόσωπο, το οποίο όμως έχει γωνίες που καλό είναι να απαλύνουν. Για να επιτευχθεί η επιθυμητή συμμετρία, σας προτείνουμε φαρδιά γυαλιά με λεπτό σκελετό για απόλυτη ισορροπία.

Τετράγωνο πρόσωπο

Στο τετράγωνο πρόσωπο το μέτωπο και το πηγούνι έχουν το ίδιο φάρδος, αλλά έχουμε έντονες γωνίες. Για να μαλακώσουν αυτές οι γωνίες, τα πλέον κατάλληλα γυναικεία γυαλιά ηλίου είναι τα στρογγυλά και τα οβάλ. Άλλωστε, αυτά τα γυαλιά ουσιαστικά ταιριάζουν κυρίως σε τέτοια πρόσωπα και είναι πολύ της μόδας, οπότε εκμεταλλευτείτε το!

Τρίγωνο πρόσωπο

Στο τρίγωνο πρόσωπο έχουμε στενό μέτωπο και φαρδύ σαγόνι με έντονες γωνίες. Στόχος, λοιπόν, είναι να μετριάσουμε αυτή την ανισορροπία με γυαλιά ηλίου που προσθέτουν φάρδος στο πάνω μέρος του προσώπου έχοντας έντονη γωνία. Τα ιδανικότερα γυαλιά για αυτό το σχήμα είναι η πεταλούδα αλλά και τα γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος και έντονο επάνω μέρος.