Βερνίκια νυχιών: διαλέξτε το κατάλληλο ανάλογα με το στυλ σας

βερνικια νυχιων

Τα βερνίκια νυχιών είναι η μεγαλύτερη απόλαυση κάθε γυναίκας. Μένουν στα νύχια μας για μέρες ομορφαίνοντάς τα, αλλάζουν κατευθείαν τη διάθεση και στο στυλ μας και λατρεύουμε να τα κοιτάμε, αφού είναι το μόνο προϊόν μακιγιάζ, για το οποίο δεν χρειαζόμαστε καθρέφτη, ώστε να το απολαύσουμε. Τα βερνίκια νυχιών αποτελούν μία πολύ ασφαλή λύση, για να απογειώσουμε την εμφάνισή μας, αρκεί να ξέρουμε πώς να τα φορέσουμε και να τα συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, ρούχα και προϊόντα μακιγιάζ. Με λίγα λόγια, υπάρχουν κάποιες επιλογές σε βερνίκια νυχιών, οι οποίες είναι οι πλέον κατάλληλες για συγκεκριμένα στυλ, ώστε να δένουν σε ένα αρμονικό σύνολο που θα μας κάνει να αισθανόμαστε ο εαυτός μας και να μαγνητίζουμε τα βλέμματα.

Κλασικό στυλ

Οι γυναίκες με κλασικό στυλ, που προτιμούν για το ντύσιμό τους πιο αυστηρές γραμμές, όπως φούστες μέχρι το γόνατο, μυτερές γόβες, μπαλαρίνες, πουκάμισα και σακάκια, καλό είναι να τολμήσουν στα νύχια τους. Η μόδα που επέτασσε παλαιότερα το τυπικό κόκκινο ή το γαλλικό μανικιούρ έχει ξεπεραστεί. Φυσικά, αν κάτι τέτοιο σας εκφράζει, μπορείτε να το υποστηρίξετε άφοβα, όμως δεν χρειάζεται να περιορίζεστε σε τόσο στενά όρια. Κοντά νύχια με έντονα βερνίκια νυχιών, όπως φούξια ή κοραλλί, είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, ενώ για το χειμώνα ξεχωρίζουν τα μπορντό, ανθρακί και μελιτζανί βερνίκια νυχιών.

Μοντέρνο στυλ

Για πιο μοντέρνο urban στυλ οι τάσεις της μόδας προτείνουν μακριά νύχια με εκκεντρικά χρώματα. Το νόημα πίσω από αυτή την πρόταση είναι η δύναμη της αντίθεσης. Έτσι, σε μια κοπέλα με ανάλαφρο ντύσιμο με κολάν ή ξεσκισμένο τζιν, υπερμέγεθες πουλόβερ και sneakers ταιριάζει λόγω του mix’n’match η επιλογή των μακριών, μυτερών νυχιών με γεωμετρικά σχέδια και ιδιαίτερα βερνίκια νυχιών, όπως κίτρινο, πράσινο ή γαλάζιο.

Boho στυλ

Τα κορίτσια με bohemian look θα νιώσουν άνετα με βερνίκια νυχιών που θα αναδεικνύουν την ξεχωριστή τους εμφάνιση εύκολα και αβίαστα. Έτσι, οι παστέλ και οι νέον αποχρώσεις, το μαύρο χρώμα αλλά και οι μεταλλικές αποχρώσεις σε χρυσό ή ασημί, ειδικά αν συνδυάζονται με γεωμετρικά σχέδια, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την boho αισθητική.

Ανδρόγυνο στυλ

Το ανδρόγυνο στυλ είναι πολύ στη μόδα και φυσικά δεν επιβάλει να αφήνουμε τα νύχια μας άβαφα. Απλώς προτιμάει τις πιο ήσυχες στιλιστικές επιλογές που θα τονίζουν τη θηλυκή πλευρά μας χωρίς να υπερβάλλουν. Στην περίπτωση αυτή, η αντίθεση θα επιτευχθεί μέσω των χρωματισμών και όχι του στυλ. Έτσι, βερνίκια νυχιών σε nude αποχρώσεις, φυσικά πάντα σε περιποιημένα άκρα, είναι ό,τι καλύτερο για να συνδυαστεί με ρούχα σε σκούρα χρώματα.

Sporty chic στυλ

Το sporty chic στυλ έχει κυριαρχήσει απόλυτα εδώ και κάποια χρόνια και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σπεύδουν να το υιοθετήσουν, αφού χαρακτηρίζεται από άνεση και κομψότητα μαζί. Σαν στυλ έχει μεγάλη ελευθερία και συνεπώς μπορείτε θεωρητικά να φορέσετε όποιο βερνίκι νυχιών θέλετε. Στην πράξη, καλό είναι να αποφεύγετε τις μεταλλικές αποχρώσεις και το γαλλικό μανικιούρ, το οποίο θεωρείται passet για ένα τόσο μοντέρνο look.