Έπιπλα ξενοδοχείων: Ποιες προϋποθέσεις ασφαλείας πρέπει να υπάρχουν για τα παιδιά

Η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων δέχεται παιδιά στα δωμάτια που θα διαμείνουν με τους γονείς. Όμως, αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι πολύ λίγα ξενοδοχεία λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, για να φιλοξενήσουν παιδιά στα δωμάτιά τους. Εκτός από τις προϋποθέσεις ασφαλείας που απαιτούνται στους εξωτερικούς χώρους, παρεμβάσεις καλό είναι να γίνονται και στα έπιπλα ξενοδοχείων που βρίσκονται μέσα στα δωμάτια. Έτσι, κάθε δωμάτιο θα είναι απόλυτα ασφαλές, για να φιλοξενήσει παιδιά, και θα αποφεύγονται ατυχήματα, τα οποία δυστυχώς δεν είναι κάτι σπάνιο σε χώρους, τους οποίους οι γονείς δεν γνωρίζουν και τους είναι δύσκολο να έχουν την απόλυτη εποπτεία.

Οι βασικές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνετε στα έπιπλα ξενοδοχείων, για να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ασφαλή για τα παιδιά, είναι οι εξής:

Καμπύλα έπιπλα

Τα έπιπλα ξενοδοχείων με στρογγυλές γωνίες είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε στους γονείς ότι το παιδί τους δεν θα τραυματιστεί χτυπώντας πάνω στο γραφείο ή το κομοδίνο. Άλλωστε, οι καμπύλες στα έπιπλα θεωρούνται από τις σημαντικότερες τάσεις σήμερα. Αν δεν θέλετε να αντικαταστήσετε τα έπιπλα σε κάθε δωμάτιο, υπάρχουν φυσικά και τα προστατευτικά για τις γωνίες.

Μηχανισμοί κλεισίματος και ανοίγματος

Ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα που συμβαίνουν με τα παιδιά είναι να πιαστεί το χέρι τους από την πόρτα σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι που κλείνει απότομα. Καλό είναι, λοιπόν, να τοποθετηθεί μηχανισμός που να τα αποτρέπει να κλείσουν απότομα.

Δάπεδο

Στο δάπεδο του δωματίου συνήθως τοποθετείται μοκέτα για λόγους ηχομόνωσης, κάτι το οποίο είναι θετικό και για την ασφάλεια των παιδιών. Στο δάπεδο του μπάνιου, όμως, δεν υπάρχει αυτή η ασφάλεια για τα παιδιά. Έτσι, έχει μεγάλη σημασία η αποφυγή ολισθηρότητας με ματ πλακάκια. Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγονται διαφόρων ειδών χαλάκια, τα οποία κάνουν το γλίστρημα ακόμα πιο εύκολο. Κατασκευάζοντας το μπάνιο με μια μικρή ρύση δεν θα είναι απαραίτητο να μπει κάποιο χαλάκι, για να μαζεύει τα νερά.

Κάγκελα στις κουκέτες

Στα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν κουκέτες, είναι πολύ σημαντικό να τοποθετούνται κάγκελα, για να μην πέφτει το παιδί. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα κάγκελα είναι διαμορφωμένα για το σώμα ενός ενήλικα, με αποτέλεσμα να μην παρέχουν ικανοποιητική προστασία στα παιδιά.

Χερούλια στο μπάνιο

Τα χερούλια στη μπανιέρα τοποθετούνται συνήθως για τη βοήθεια στους ηλικιωμένους, όμως προτείνονται σαν επιπλέον προστασία και σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί παιδιά. Αυτό θα βοηθήσει τα μεγαλύτερα παιδιά που κάνουν μόνα τους μπάνιο, αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να γλιστρήσουν. Είναι, όμως, πολύ βολικό και για τους γονείς που πλένουν οι ίδιοι τα μικρότερα παιδιά τους.