Συμβουλές για τη βδομάδα πριν το γάμο

κτήματα γάμου - αίθουσες δεξιώσεων

Βρήκατε το τέλειο νυφικό, κλείσατε το κτήμα που θα φιλοξενήσει το γάμο σας, αποφασίσατε τι θα κάνετε με το μακιγιάζ και τα κοσμήματα, στείλατε όλες τις προσκλήσεις, σκεφτήκατε υπέροχες ιδέες για το στολισμό της αίθουσας δεξίωσης και οι μπομπονιέρες περιμένουν έτοιμες στο σαλόνι σας. Όλα είναι με λίγα λόγια στην εντέλεια, όμως εσείς δεν μπορείτε με τίποτα να χαλαρώσετε και ενώ απομένουν μόλις επτά ημέρες για το γάμο, ανησυχείτε και το άγχος σας έχει κυριεύσει. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές με τα πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνετε, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

κτήματα γάμου - αίθουσες δεξιώσεων

Καταρχάς, αποφύγετε τους πολλούς καφέδες με τη δικαιολογία ότι με καφεΐνη στο αίμα θα έχετε περισσότερη ενέργεια να ρυθμίσετε και την τελευταία λεπτομέρεια. Ό,τι έχετε οργανώσει, έχετε οργανώσει, δεν θα αλλάξει τίποτα μερικά εικοσιτετράωρα πριν το μεγάλο γεγονός και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να στρεσάρετε ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας. Αντιθέτως, φροντίστε να κοιμάστε επαρκείς ώρες, για να είστε ξεκούραστες, φρέσκιες και χωρίς μαύρους κύκλους στο γάμο σας.

Μην παίρνετε κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο τους υπεύθυνους του κτήματος γάμου ή της αίθουσας της δεξίωσης, για να τους υποδείξετε ή να τους ρωτήσετε κάτι. Επιλέξατε τους συγκεκριμένους ανθρώπους με βάση τον επαγγελματισμό τους και πρέπει να τους εμπιστευθείτε και να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Στο ίδιο πλαίσιο κινηθείτε και με τους υπόλοιπους επαγγελματίες που θα σταθούν αρωγοί σας εκείνη την ημέρα. Εφόσον έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε με τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας, δεν είναι ώρα να αρχίσετε ξανά τους πειραματισμούς και μάλιστα τελευταία στιγμή, χωρίς τη διαύγεια και την αντικειμενικότητα που είχατε όταν πρωτοξεκινήσατε τη διαδικασία. Μια ξαφνική αλλαγή σε τέτοια θέματα μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις που δεν τις έχετε υπολογίσει πάνω στον πανικό σας, όπως να προκύψει ένα μακιγιάζ που δεν θα φαίνεται ωραίο στο φωτισμό της αίθουσας του γάμου ή ένα χτένισμα που δεν θα ταιριάζει με τις γραμμές του νυφικού.

Προσπαθήστε επίσης να αποβάλετε το υπερβολικό άγχος για το σώμα σας. Διατηρήστε φυσικά την προσπάθεια να κρατηθείτε στα κιλά σας, για να χωράτε στο νυφικό όπως τη μέρα που το προβάρατε, τραφείτε σωστά, αποφύγετε το αλκοόλ και συνεχίστε να ασκείστε, αν το κάνατε και πριν. Μην προβαίνετε όμως σε υπερβολές που δεν συνάδουν με τον τρόπο ζωής σας. Αν κάνετε εξαντλητικές δίαιτες, το πιο πιθανό είναι πως απλά θα επιβαρύνετε τον οργανισμό σας και θα αισθάνεστε φοβερά κουρασμένες τη μεγάλη μέρα, ενώ η εξαιρετικά έντονη γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς τραυματισμούς και να μην μπορέσετε να χαρείτε την πίστα χορού, που αποτέλεσε και το βασικό λόγο που κλείσατε τη συγκεκριμένη αίθουσα για τη δεξίωση.

Και τέλος, αν ο γάμος σας, όπως είναι και το πιο πιθανό, γίνει καλοκαίρι, αποφύγετε αυτή την εβδομάδα την ηλιοθεραπεία. Αν έχετε ανοιχτό τύπο δέρματος και δεν μαυρίζετε εύκολα, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κοκκινίσετε ή ακόμα χειρότερα να ξεφλουδίσετε, ενώ αν είστε μελαχρινή και μαυρίζετε εύκολα, μπορεί να καταλήξετε τόσο ηλιοκαμένη που το μακιγιάζ να πρέπει να αναδιαμορφωθεί πλήρως.