Ποιο βερνίκι νυχιών ταιριάζει στην επιδερμίδα σου;

βερνικια νυχιων

Τα βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κυριολεκτικά αμέτρητα και μπορούν να δημιουργήσουν όποιο αποτέλεσμα θέλουμε. Απλά, ημιμόνιμα ή βερνίκια για ακρυλικό ή τζελ που χρειάζονται φουρνάκι νυχιών, η ποικιλία που μπορεί να έχει κάθε γυναίκα είναι τεράστια και κάπου εκεί είναι λογικό να πελαγώνουμε και να μην ξέρουμε τι να πρωτοαγοράσουμε. Το ζήτημα όμως δεν είναι να συσσωρεύουμε βερνίκια νυχιών στα συρτάρια μας, αλλά να ξέρουμε τι μας ταιριάζει ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας μας, το στυλ και τον αέρα μας. Αυτός πρέπει να είναι και ο βασικός μας περιορισμός και όχι τα ρούχα μας ή τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε, ένας κανόνας που λανθασμένα ακολουθούν πολλές γυναίκες. Τι κι αν το βερνίκι μας ταιριάζει τέλεια με τη μπλούζα μας και ακολουθεί στον τόνο το κραγιόν και τη σκιά μας; Αν δεν ταιριάζει με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας μας, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό, ενώ ταυτόχρονα θα μας περιορίζει υπέρμετρα, ειδικά αν παραμείνει στα νύχια μας για μέρες. Γενικά, ο χρυσός κανόνας λέει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε εντελώς συμπληρωματικά ή εντελώς αντίθετα χρώματα από τον χρωματικό κύκλο. Με βάση αυτόν και γνωρίζοντας τον τόνο της επιδερμίδας μας, μπορούμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές που θα κάνουν όλους να μην ξεκολλούν το βλέμμα τους από τα χέρια μας.

βερνίκια νυχιώνΑν, λοιπόν, η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη ψυχρή, όπως συμβαίνει κυρίως στις κοκκινομάλλες αλλά και κάποιες ξανθιές, καλό είναι να επιλέξεις ανοιχτόχρωμα βερνίκια νυχιών, όπως ροζ και φραουλί. Απόφυγε το λαχανί, το μπλε, το κίτρινο, το χρυσό και το μπεζ που θα κάνουν τα χέρια σου να μοιάζουν κίτρινα. Για την ανοιχτόχρωμη θερμή επιδερμίδα πρέπει να αποφεύγονται τα ίδια χρώματα, αλλά αυτά που πρέπει να επιλέγονται είναι διαφορετικά από την ψυχρή. Απόλυτα ταιριαστοί είναι οι τόνοι προς το πορτοκαλί και το βερυκοκί που θα αναδείξουν τη θερμότητα της επιδερμίδας.

Για τις μέτριες επιδερμίδες, που συνήθως είναι και πιο ουδέτερες, το πορτοκαλί και το κόκκινο που μπλεδίζει είναι must, ενώ με φειδώ να χρησιμοποιείς τα πολύ ανοιχτά βερνίκια. Αν η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα θερμή, μπορείς να πειραματιστείς με το ανοιχτό ροζ και με το ασημί, αλλά πρέπει να ξεχάσεις το μοβ και το λιλά.

Για τη θερμή σκουρόχρωμη επιδερμίδα καλό είναι να αποφεύγονται τα πολύ ανοιχτά χρώματα αλλά και το μπρονζέ και το γκρι, ενώ αν χρησιμοποιήσεις βερνίκια νυχιών σε δαμασκηνί, κόκκινο και σοκολατί χρώμα το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Η μαυρισμένη επιδερμίδα που θα απασχολήσει πολλές γυναίκες τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της, καθώς το μαύρισμα μπορεί άνετα να μετατρέψει μια ψυχρή σε θερμή επιδερμίδα και να μας μπερδέψει. Ασφαλής επιλογή είναι να αποφύγετε τα μπλε και βιολετί βερνίκια νυχιών και να προχωρήσετε στα σίγουρα με ροδακινί και κοραλλί χρώματα.

Εκτός από τον τόνο της επιδερμίδας προσοχή πρέπει να δοθεί και στο πώς φαίνονται οι φλέβες στα χέρια. Αν πρασινίζουν, αποφύγετε τα φούξια, κοραλλί και κόκκινα βερνίκια, ενώ αν μπλεδίζουν αποφύγετε τα πορτοκαλί και ροδακινί βερνίκια νυχιών.