Θεματικά παιδικά πάρτυ για κορίτσια

παιδικό πάρτυ για κορίτσια γλυκά

Από όλα τα είδη πάρτυ, τα θεματικά παιδικά πάρτυ κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αφού αποτελούν μια συνολική λύση τόσο για τη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ όσο και για την απασχόληση και τη διασκέδαση των παιδιών. Ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα των παιδιών οι ιδέες για παιδικά πάρτυ, τα οποία θα κινούνται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι πολλές και πρωτότυπες. Ειδικά για τα πάρτυ με κορίτσια, οι δυνατότητες που σας ανοίγονται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και θα νιώσετε κι εσείς οι ίδιοι ως γονείς δημιουργικοί.

παιδικό πάρτυ για κορίτσια γλυκά

Καταρχάς, μπορείτε να διοργανώσετε ένα θεματικό πάρτυ με βάση τις αγαπημένες ηρωίδες των παιδιών από δημοφιλείς παιδικές ταινίες. Frozen, Η Πεντάμορφη και το Τέρας ή η Μικρή Γοργόνα είναι μερικές μόνο από τις ταινίες, που θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε, ανάλογα και με τα γούστα της κόρης σας. Για να δώσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο πάρτυ, πρέπει να επενδύσετε στη διακόσμησή του. Πινιάτα στο σχήμα της ηρωίδας, μπαλόνια και γιρλάντες καθώς και πιατάκια με τα αντίστοιχα μοτίβα είναι απαραίτητα, ενώ φυσικά και ο ανιματέρ θα πρέπει να είναι ντυμένος με την κατάλληλη στολή. Τέλος, το βασικότερο στοιχείο του πάρτυ, η τούρτα, θα ακολουθεί επίσης αυτό το θέμα.

 

Μια άλλη ιδέα είναι να διοργανώσετε θεματικό πάρτυ μακιγιάζ και περιποίησης για τα κορίτσια. Διαλέξτε κάποια κραγιόν, μολύβια και μανό που δεν χρειάζεστε και βάψτε τις μικρές σας καλεσμένες με αυτά. Δώστε τους την ευκαιρία να αισθανθούν για λίγο γυναίκες, βγάλτε τες φωτογραφία βαμμένες και φτιαγμένες και κερδίστε την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό τους.

 

Αν έχετε μεγάλη κουζίνα και διάθεση για καθάρισμα μετά, ανοίξτε την και κάντε στα παιδιά μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Δείξτε τους πώς φτιάχνεται η ζύμη και πώς να χρησιμοποιήσουν τα κουπάτ για να φτιάξουν λαχταριστά κουλουράκια στα αγαπημένα τους σχήματα, ενώ αν θέλετε να το πάτε λίγο παραπέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα για να παρασκευάσετε όλοι μαζί σοκολατάκια. Αφήστε τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν όσο γίνεται και οργανώστε έναν μίνι διαγωνισμό για το καλύτερο γλυκό που θα κερδίσει κάποιο δωράκι.

 

Αν διαθέτετε μεγάλη τηλεόραση, μπορείτε να ζητήσετε από την κόρη σας να μαζέψει τις καλύτερες της φίλες σε μια βραδιά σινεμά. Νοικιάστε την αγαπημένη τους ταινία, φτιάξτε άφθονο ποπ κορν, σερβίρετε και κάποιο αναψυκτικό, κλείστε τα φώτα και δείτε τις καλεσμένες σας να χαίρονται σαν να ήταν στο σινεμά. Αν έχετε κήπο και έναν προτζέκτορα, μπορείτε να μεταφέρετε την ιδέα σε εξωτερικό χώρο και να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο θερινό σινεμά.

 

Επειδή, όμως, οι παραπάνω ιδέες είναι για μεγαλύτερα κορίτσια, αν οι καλεσμένες σας είναι μικρότερης ηλικίας χρειάζεστε κάτι διαφορετικό. Τα ζωάκια λατρεύονται πάντα από τα μικρά παιδιά, οπότε μπορείτε να διοργανώσετε ένα θεματικό πάρτυ με ήρωες ζωάκια, όπου και ο κλόουν θα είναι ντυμένος με την αντίστοιχη στολή. Κάτι εντυπωσιακότερο και με περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι να διοργανώσετε μία εκδρομή με λίγα παιδιά σε κάποιο καταφύγιο με αδέσποτα ζώα, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με γατάκια και σκυλάκια, θα ενημερωθούν για την ανάγκη προστασίας τους και θα περάσουν μια υπέροχη μέρα με τους μικρούς τους φίλους.